Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
eclipsis
Właśnie w tym rzecz, że nie ładuje.
Wysłane z mojego GT-S7562 przy użyciu Tapatalka
Skoro oryginalna ładowarka nie ładuje tzn, że bateria posiada chip starego typy niezgodny z tym w ładowarce i tyle.
Jakiś czas użytkowałem nowego Phottix-a i ten ładował się jak trzeba i do tego trzymał jak oryginał :)
Nie pracowałem nigdy na av z lampą. O tym że jest ograniczenie do iso 400 w tym trybie to wiem. Co do av zapisanego pod C1 dam znać jak będę miał aparat pod ręką.
Co masz pod c2 zapisane, jaki tryb?
Nie lepiej pracowac na manualu a lampe przestawic w e-ttl?
Nie lepiej miec wszystko w manualu?? Jakos nie ufam tej automatyce
Czyli koniecznie też zewnętrzny światłomierz. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Czyli koniecznie też zewnętrzny światłomierz. :)
Ale to też automat.
Tylko tabela naświetlań :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
eclipsis
Nie pracowałem nigdy na av z lampą. O tym że jest ograniczenie do iso 400 w tym trybie to wiem
nie ma żadnego ograniczenia do ISO 400 ani na av , ani na manualu. na auto iso z podpiętą lampą aparat domyślnie ustawia 400 zarówno w av jak m. i w każdym z tych trybów możesz sobie ręcznie ustawić takie iso jakie Ci odpowiada.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Nie lepiej miec wszystko w manualu?? Jakos nie ufam tej automatyce
Jesli sie duzo ruszasz, manual + e-ttl chyba najlepszy. Przy dynamicznym reportazu nie ma czasu na test shooty. Manualem zbierasz ambient, lampa doswietlasz pierwszy plan - czy to ma sens?
Słuchajcie wiem, że można manualnie iso nastawic bo tak robilo sie jak mialem poprzednio 5dm2. teraz tez tak robilem, lecz testowałem to bo ogólnie aparat bardzo dobrze sobie radzi na nastawami na trybie auto iso. W pewnym momencie musialem dopalić lampą i zdjęcie ciemne bo wskoczylo na 400. To dlaczego na głuptaku i C2 (którego nie nadpisywalem jezcze od nowości) Auto iso dziala przy włączonej lampie. Uważacie że to nie jest do przeskoczenia aby był tez tak na AV?