Oba sa lepsze niz w 5d2.
Wersja do druku
Oba sa lepsze niz w 5d2.
Robiłem, ale przy okazji pleneru, którego jeszcze nie zdążyłem obrobić.
Wygląda to tak:
http://37.media.tumblr.com/13624d693...36ko1_1280.jpg
No cóż widocznie miałeś szczęście. Ja wydałem 200 za 2 karty w okolicach kwietnia i pieniądze w błoto. Kupowałem markowe w normalnym sklepie. Ale nie tylko ja mam problem z sandisk ultra:
Amazon.com: Customer Reviews: SanDisk Ultra 32GB SDHC Class 10/UHS-1 Flash Memory Card Speed Up To 30MB/s- SDSDU-032G-U46 (Label May Change)
Jak poszukasz w sieci to więcej znajdziesz info że ta karta do demonów prędkości nie należy.
Nowe baterie maja chipy, ladowarki prawdopodobnie tez. Ogolnie Canon utrudnil nam zycie z zamiennikami. Nie chca byc ladowane, nie jest pokazany stopien rozladowania.
Witam
Mam pytanko do posiadaczy 6D. W sobotę cykałem pierwszy raz 6D Ślub. Bez lampy bajka pracuje aparat ale z lampą miałem problem.
Bez lampy- tryb AV i ISO na AUTO (genialnie sobie radzi i nie ma problemu)
z lampa (posiadam ex II 430) - tryb AV ISO na AUTO - i tu wychodzi problem, ze gdy włączę lampę wtedy gdy mam dalej ustawione ISO na AUTO on mi ustawia bez względy na ilość światła itd na "400". I nic nie można było zrobić (oczywiście ustawić manualnie , to nie problem :) ). Ale gdy przełączyłem na każdy z trybów na pokrętle to na C2 i na głuptaku (czyt. tryb A) ISO przy włączonej lampie sobie pracowało po całe skali.
Czy Wy tez tak macie i to jest programowo na złość zablokowane, cy ja mam coś nie tak ustawione. Dodam że przywracałem ustawienia fabryczne lampy i bez zmian.
Też jestem ciekawy czy 5d mark III coś takiego występuje, bo jak dobrze pójdzie to będę miał tez i tego.
pozdrawiam
Ciężko mi powiedzieć jak jest z automatycznymi lampami jak 430-tka, bo takiej się jeszcze NIE dorobiłem ;)
Mam manualnego SunPaka odziedziczonego jeszcze po analogu i też ignorował lampę, a robiłem w trybie Av ze stałym ISO.
Czasy były ustawiane jakby lampy nie było. Oczywiście w M problem znikał, choć 6-tka bardzo protestowała pokazując wskazania światłomierza na -3EV ;)
Mam świadomość, że pewnie mój problem wynikał z ograniczonych możliwości komunikacji lampy z aparatem (właściwie to chyba jest tylko synchro z migawką
i tyle), ale może problem faktycznie jest szerszy i dotyczy również lamp automatycznych...
Jak podłączysz lampę to aparat ustawia ISO 400 bo tak sobie wymyślili inżynierowie w Canon. Normalna sprawa. Radą na to jest ustawienie ISO na sztywno.
Nie widzę sensu aby iso miała ustawiać automatyka przy zdjęciach z lampą. Ja wolę sam decydować jak ma być jasny drugi plan.