Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Jeszcze raz poproszę. Chcesz powiedzieć że Sandisk Ultra 30MB/s 16GB osiąga zapis na poziomie 20MB/s?
Podobno prawie 44
Test kart SDHC 16GB Class 10 - Przegląd popularnych modeli (strona 11) | PurePC.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Ciężko mi w to uwierzyć. Ja mam właściwie wyniki bardzo podobne do tych z linka:
https://www.youtube.com/watch?v=Hs54vdZejAk
Cytat:
Zamieszczone przez
wain
Nic z tym nie zrobię, że u mnie działa jak działa. Po za tym na tym linku typ wciska tę kartę do czytnika w laptopie i wątpię żeby był wstanie powiedzieć jakiej jest jakości. Po co ludzie kupują czytniki SanDisk ImageMate za ponad stówkę?
Trochę wiki ;)
Secure Digital â Wikipedia, wolna encyklopedia
oraz Secure Digital - Wikipedia, the free encyclopedia
Ja generalnie kupując kartę zawsze patrzę jaka to klasa - class 10 i jeszcze UHS ma znaczenie, a nie na to, że jest napisane "up to ...MB" ;)
Używam od pewnego czasu tych kart i zero zastrzeżeń, SanDisc SDHC/16GB Extreme HD Video 45MB/s Class10 (90978) - Ceneo.pl
Nadmieniam, że jedna serii Ultra mi padła - nowa! Od tamtego czasu nie ufam serii Ultra i wymieniona stanowi awaryjny zapas ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
dedus
Chcąc nie chcąc będę musiał do tego dokupić jakiś prgram do obróbki zdjęć.
Czy ktoś z was testował Capture One Pro 7 ?
Zależy mi na prostym programie obsługujacym RAW-y najlepiej po Polsku z racji swej złożoności
Najlepszy był by program który jest intuicyjny w obsłudze.
Poprosze o podpowiedź
Po polsku raczej nie ma odrawiaczy a prosty, darmowy i całkiem fajny jest program canona - DPP. Ja bardzo lubię capture one i polecam, ale standardem są produkty adobe - lightroom, photoshop (adobe camera raw). Najprawdopodobniej skończysz z lightroomem właśnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Nic z tym nie zrobię, że u mnie działa jak działa. Po za tym na tym linku typ wciska tę kartę do czytnika w laptopie i wątpię żeby był wstanie powiedzieć jakiej jest jakości. Po co ludzie kupują czytniki SanDisk ImageMate za ponad stówkę?
Nie pomyślałeś, że w laptopie może mieć magistralę USB 3.0 :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja generalnie kupując kartę zawsze patrzę jaka to klasa - class 10 i jeszcze UHS ma znaczenie, a nie na to, że jest napisane "up to ...MB" ;)
Używam od pewnego czasu tych kart i zero zastrzeżeń,
SanDisc SDHC/16GB Extreme HD Video 45MB/s Class10 (90978) - Ceneo.pl
Nadmieniam, że jedna serii Ultra mi padła - nowa! Od tamtego czasu nie ufam serii Ultra i wymieniona stanowi awaryjny zapas ;)
Ja używam podobnych kart - aktualnie są ze złotą naklejką i mają transfer lepszy od deklarowanego. Kart Ultra również używałem wcześniej ale nie mam zastrzeżeń.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Nie pomyślałeś, że w laptopie może mieć magistralę USB 3.0 :)
Bez znaczenia jeśli podłączysz do niej tandetny czytnik. Po za tym mowa była o dwóch testach z różnymi wynikami wydajności tej samej karty kiedy to moje odczucia sensoryczne są bliższe wynikom z purepc. Nikogo nie bedę namawiał ani na siłe przekonywał że dobrze wydałem 50zł (wow) ;) Pozdro
słuchajcie ludzie,
czy ktoś robił fotki naszych gór 6D, zwłaszcza Tatr? można prosić o jakieś linki do galerii? Byłbym super wdzięczny za Tatry, Bieszczady i Pieniny :)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
słuchajcie ludzie,
czy ktoś robił fotki naszych gór 6D, zwłaszcza Tatr? można prosić o jakieś linki do galerii? Byłbym super wdzięczny za Tatry, Bieszczady i Pieniny :)
A co chcesz zobrazować ??
głównie kolorystykę i zakres tonalny