Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Ładowarka pewnie wie że zamiennik ładuje. Nowsza wersja pewnie niż ta z 7d mimo że wyglądają tak samo.
Wysłane z mojego GT-S7562 przy użyciu Tapatalka
A jak się ma różnica w temacie ostrości między tymi puszkami ?
Założenie jest takie że oba aparaty mają ten sam obiektyw EF 24-70mm f/2.8II USM i te same ustawienia?
Czy ktoś z was miał możliwość porównać w ten sposób oba aparaty w realu ?
Cytat:
Zamieszczone przez
eclipsis
Ładowarka pewnie wie że zamiennik ładuje. Nowsza wersja pewnie niż ta z 7d mimo że wyglądają tak samo.
Wysłane z mojego GT-S7562 przy użyciu Tapatalka
Jak dobry zamiennik aku, to ładowarka myśli, że to oryginał, bo inaczej by nie ładowała :)
Chcąc nie chcąc będę musiał do tego dokupić jakiś prgram do obróbki zdjęć.
Czy ktoś z was testował Capture One Pro 7 ?
Zależy mi na prostym programie obsługujacym RAW-y najlepiej po Polsku z racji swej złożoności
Najlepszy był by program który jest intuicyjny w obsłudze.
Poprosze o podpowiedź
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
sony 45MB/s też nie daje rady - w ALL-I przerywa po ok 15 sek.
Sprawdziłem u siebie z ciekawości. 1,5 minuty nagranej w max jakości bez problemów. Po zatrzymaniu nagrywania dioda zapisu świeciła się jeszcze przez pół sekundy i bufor pusty. Karta to Sandisk Extreme 45 MB/s 32GB z Fotoformy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Sprawdziłem u siebie z ciekawości. 1,5 minuty nagranej w max jakości bez problemów. Po zatrzymaniu nagrywania dioda zapisu świeciła się jeszcze przez pół sekundy i bufor pusty. Karta to Sandisk Extreme 45 MB/s 32GB z Fotoformy.
mała poprawka - karta to sony kupiona w MM ale tylko 40MB/s.
nie wiem na ile to miarodajne ale wsadziłem ją do czytnika do lapka procek i5 winda 8.1 64x , 8 GB RAM i przy kopiowaniu zdjęć pokazuje mi max 21 MB/s czyli przy zapisie będzie sporo mniej a w instrukcji jest ze minimalnie 20MB/s obsługuje ALL-I. znaczy trzeba kupować Sandisk 45 minimum a nie jakieś wynalazki.
Cytat:
Zamieszczone przez
pajlot
mała poprawka - karta to sony kupiona w MM ale tylko 40MB/s.
nie wiem na ile to miarodajne ale wsadziłem ją do czytnika do lapka procek i5 winda 8.1 64x , 8 GB RAM i przy kopiowaniu zdjęć pokazuje mi max 21 MB/s czyli przy zapisie będzie sporo mniej a w instrukcji jest ze minimalnie 20MB/s obsługuje ALL-I. znaczy trzeba kupować Sandisk 45 minimum a nie jakieś wynalazki.
Z ciekawości sprawdziłem też Sandisk Ultra 30MB/s 16GB i zachowanie takie samo jak z szybszą wersją. Ale ona ma akurat bardzo dobre wyniki w testach, przewyższając to co podaje producent chociaż przy seriach w raw'ach potrafi chwile przyciąć. Gdy trwa jeszcze zapis nie da sie przeglądać zdjęć ale to podobno normalne ze względu na budowę SD...
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Z ciekawości sprawdziłem też Sandisk Ultra 30MB/s 16GB i zachowanie takie samo jak z szybszą wersją. Ale ona ma akurat bardzo dobre wyniki w testach, przewyższając to co podaje producent chociaż przy seriach w raw'ach potrafi chwile przyciąć. Gdy trwa jeszcze zapis nie da sie przeglądać zdjęć ale to podobno normalne ze względu na budowę SD...
Jeszcze raz poproszę. Chcesz powiedzieć że Sandisk Ultra 30MB/s 16GB osiąga zapis na poziomie 20MB/s?
Ja mam karty Sandisc Ultra 16 gb. Serią jadę 14 zdjęć w raw oczywiście. Potem je mieli jakiś czas. Nie da się obejrzeć , ale praktycznie dwa zdjęcia można od razu zrobić. reszta bufora zwalnia się po jakimś czasie.