Jeden z gosci poprosil mnie ostatnio o zdjecie z zona i synem. Wyciaga nastepnie komorke i pyta czy moge mu bluetouch'tem przeslac teraz, to sobie wywola.
:D
Wersja do druku
Jeden z gosci poprosil mnie ostatnio o zdjecie z zona i synem. Wyciaga nastepnie komorke i pyta czy moge mu bluetouch'tem przeslac teraz, to sobie wywola.
Tak jeszcze nawiazujac do tego Pana,
Chwali sie na swoim blogu (http://jeffascough.typepad.com/jeff_....html#comments) ze zostal wybrany jako jedyny w EU do przetestowania nowego 1dmkIV;
I am thrilled to be the only wedding photographer in Europe to be entrusted with shooting the very first wedding images from this camera.
I najciekawsze z tego wpisu;
So what has got me really excited about the camera? Two things - the new AF system and the stunning high iso capability. 12800 as a standard iso setting opens up a whole new world in terms of lens choice. The 1.3x crop and the potential of the iso system means that I will no longer have to take lots of lenses to a wedding - a 16-35 f2.8LII attached to the camera will be all I need
Slub na jednym obiektywie?
Trzeba miec jednak pozycje na rynku.. :D
"..12800 as a standard iso setting"
no jak ktoś się nie boi f/2,8...
i przez to ze on jako jeden zostal namaszczony do testowania mamy uwierzyc w magiczna moc iso12800 ;] , pewnie podziala taka reklama na niektorych
co do wypowiedzi Pana J.A. na temat sprzętu to ja podchodze ostatnio z przymróżeniem oka. Z góry wiem że będzie zachwalał co dostanie w ręce od canona, tak bylo z 5Dmk2, 7D, jest teraz 1D i będzie z 1Ds.
Po pojawieniu się 5Dmk2 używa go tłumacząc AFa że sobie ostrzy ręcznie przy pomocy specjalnej matówki, po pojawieniu sie 7D chwali AFa, itd.
Oczywiście to dobre puszki i każda następna pewnie tez, ale ja naprzykład wole puszke z iso do max 3200 i dobrym AF niż 5dmk2.
Mimo to cały czas twierdzę że jest on wspaniałym fotografem i nawet swoim Iphonem robi dobrą sztukę.
wracając do tematu watku :)
Widziałem ostatnio patent ktory juz pewnie jakis czas funkcjonuje na tym świecie. Lampa błyskowa umocowana do body na szynie tak aby wysoko nad nim górować lub tez daleko z boku. Ponoć takie rozwiązanie nie daje takiego efektu jak lampa na wprost. Czy ktoś z Was miał już doświadczenie z czymś takim czy tez po prostu gadam głupoty.
daleko tzn ile 20-30cm , efekt bedzie taki sam...
Ten Patent funkcjonuje hoho.. i jeszcze dłużej. Nie jest też odkryciem, że to lepszy patent od stawiania lampy na sankach aparatu. Jeszcze do tego można mieć szynę z rączką i masz super wygodny uchwyt do aparatu. Czasem widać ten patent na starych filmach. Dodatkowo jak się odpowiednio zadziała to nie ma też efektu lampy zupełnie w bok przy kadrach pionowych.
Jednak czasami może być problem z mobilnością zestawu, bo już wtedy jest mało kompaktowy :)
Zresztą na CB to nie nowość:
http://canon-board.info/showthread.php?t=2723