O jejku, ale radocha, o jej.
Wersja do druku
Dokładnie. Dzwoniłem do BH w maju po 24-70G jak dostałem notify i agent mi powiedział, że dostali kilka sztuk i już nie ma.
Od maila do telefonu jakieś 2-3 minuty max.
Ja mogę cierpieć 8 godzin w tym odkurzaczu to dlaczego nie inni ;)
Anologowy Nikon - Made in Japan
Cyfrowy Nikon - Where? In Japan!
:mrgreen:
Czyżby nowy pogromca G9 ? ;)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7657
Przez niektóre źródła ta data jest kwestionowana. Nie jest wcale pewne czy to TA konferencja. Stąd pytanie.
Tutaj jeszcze zdjęcie zagadka. Czy D90 czy fake :D?
fake, choc dobry. Nie pasuje mi to gniazdo GPS, którego nie ma w wyższych modelach, realizowane tam to jest w inny sposób. Wiem, że kompakt P6000 ma GPS, ale wbudowany, więc to gniazdo jest zbędne.
ono jest masakrycznie ciężkie. Jeśli amaerykańscy amatorzy zkasą sądzą, że kupią fajną jasną portretówkę, to będzie sporo szkieł na ebayu jak trochę tym porobią :lol:
:lol::lol::lol: z dostępnością nowych szkieł nikona faktycznie jest słabiej niz z body.
Nie sądzę by zrobiono u nikona 50/1.2, raczej zostanie odświeżony 1,4.
Macałem noct 50/1.2 i mu się niemal soczewki nie mieściły, ocierały się o bagnet :)
Jesli to fake, to jest to bardzo dobry fake. Zdjęcie wygląda nad wyraz realistycznie.
ROFTL, dokładnie jest tak jak piszesz, tylko te lepsze LNIB są na FM czy w nikoncafe...widziałem nówki amatorów za 3400.
Szkło jak szkło, jasne, ostre... szkoda, że nie ma go pod co podpiąć ;)
No chyba, że pod Fuja... zdjęcia mniam mniam :shock:
Bardzo, bardzo dyplomatyczna odpowiedź. Myślę, że snow trochę inaczej pojmuje tą dostępność :mrgreen:
To niech się w dupę pocałują z f/1.4 - już Canon dał ciała (liczyłem na f/1 II), btw. właśnie naprawia po cichu swój lens
O mniejszy, ocierały się o mniejszy bagnet... widziałeś hemoroidy na 50/1 czy 85L? :mrgreen:
Swoją drogą bardzo bym chciał by ktoś puścił nową jedynkę w jeszcze rozsądnej cenie (patrz Leica)
50/1.0 od d**y strony widziałeś? :-)
^^^^
Ciekawe czy go kiedyś spróbują wskrzesić ;)?
o, całkiem podobnie :lol:
widziałem go (50/1.0) tylko w kartoniku, w sklepie w Berlinie, dawno temu.
Przeciez 85 1.2 od pupy strony wyglada niemal identycznie;)
Aaa raczej 50 1.0 nie wskrzesza bo to podobno raczej srednio udana konstrukcja byla(no i olowiu do szkla dodawac juz nie mozna). 50 1.2 jest sporo ostrzejszy wg zagranicznych testow.
Sklepy u Fryca donoszą o jednej z najbliższych nowości: AF-S 50mm f/1.4G - podobno E650.
Albo to jest cena za AF-S 50/1.2G N IF albo :mrgreen:
ale dwie podobne stalki w krotkim odstepie czasu? raczej malo mozliwe.
co do tej ceny to oczywiscie sobie zartowalem, ale to kwestia podejscia. jesli nie ma byc wersji 1.2 to Nikon moze sobie pozwolic na drogie, wybajerzone 1.4. ale jakby mialo wejsc 1.2 to lepsze byloby 1.4 dla mas, wiec i tansze
Hmmm D3 i D700 - jeszcze rok temu mission impossible, ale generalnie się zgadzam, że mogę nie ujrzeć f/1.2. Tym bardziej, że Yakim z FM donosił o nowym 85/2.0.
Poza tym to może być ten myk z ceną sugerowaną, nie mającą nic wspólnego z ceną w sklepie.
Jedno jest pewne ciemniejsze szkła mają usprawiedliwienie tylko wtedy kiedy będzie rzeźnia wide open i gładsze bokeh
Jeśli zrobią obiektyw tak dobry jak sigma 50/1,4 tylko że z dobrze działającym AF, to ze zbytem nie powinni mieć problemów:)
D90 18-105VR kit - $1300 na wejściu
Pewnie będzie lepszy, będzie miał 12mpx i ruchomy lcd, a i pewnie masę innych bajerów do których trochę utrudnią dostęp żeby ludzie mieli powody do kupna d300:) A jak zaszaleją i dadzą matrycę z a350 to pewnie tez grafis dorzucą 'C. Monet mode':mrgreen:
To chyba ja :) - tompac nie bij, jestem niższy ;)
Kiedyś przeglądałem sample (wysokie iso) z A700 i A350. Prezentowaną przez sample "jakość" skojarzyłem momentalnie z jakością obrazów słynnego malarza.
Stąd powstał termin tryb Claude Monet, dostępny exclusively in Sony Alpha System.
Co ciekawe, portale testujące aparaty potwierdzają, że tryb sam się uaktywnia powyżej ISO 400/800 :mrgreen: i na chwilę obecną nie jest dostępny CHDK wyłączający ten tryb...
Póki co wygląda na to że będzie kolejna premiera Nikona - 27 sierpnia br. Ta data jest dość pewna. Mają być nowe szkła, body i cuda na kiju ;):D.
Dadzą dwie, trzy super stałki i Canonowi dokopią w d... :-)
Najbardziej aktualne (wyglądające na prawdziwe) foty D90.
http://nikonrumors.com/2008/08/25/en...-pictures.aspx
Canon zaatakował 50d, więc nikon też wyszczeżył kły:) Trochę szkoda, bo zgrubienie z lewej strony obudowy z poprzedniej sesji dawało nadzieję na ruchomy lcd. Na pocieszenie za to dali filmiki i wypasiony sensor rgb 420pix prawie jak w d3;)
wygląda na matrycę z D300 - sądząc po MPx i zakresie czułości (natywne 200). Czyli CMOS.
Jak zobaczyłem na pierwszych zdjęciach (stare przecieki) D90 to GPS to pomyślałem (a nawet napisałem :? ), że to fake.
Bo w body Dxxx i Dx tez jest GPS, a nie potrzeba tego złącza. A teraz mi się przypomniało, że do podłączenia w Dxxx i Dx jest używane gniazdo "wężyka" 10 pinowe, a w Dxx są gniazda 3 pinowe. Stąd w D90 osobne wejście GPS.
Zaczynają wsadzać w aparaty coraz więcej wodotrysków. GPS, LV, sztuczny horyzont, rozpoznawanie twarzy, kręcenie video. Bardziej lub mniej związane z pierwotnym przeznaczeniem aparatu :roll: Niedługo zaczną wsadzać totalne gadżety. Funkcja nawiązywania połączeń w telefonach komórkowych jest coraz mniej istotna :mrgreen: , ciekawe kto pierwszy wsadzi karte Sim do aparatu. Sądzę, że pierw może jednak będzie jakiś system operacyjny (Symbian itp) i odtwarzacz Mp3 i Mp4 i może jakieś gry, co by się w przerwach na focenie nie nudziło.
A może da się wczytać do body zdjęciową książkę telefoniczną, w połączeniu z systemem rozpoznawania twarzy aparat będzie sam robił zdjęcie, gdy tylko rozpozna w tłumie kogoś znajomego. Nastawi na niego ostrość, poczeka aż się uśmiechnie. To trzeba opatentować :mrgreen:
Ale to znaczy, że GPS jest w środku, czy "tylko", że można dopiąć i się "dogada" aparat z urządzeniem GPS?
Póki co pakują coraz większe aparaty do komórek ;)
MP4 dostajesz w prezencie wraz możliwością nagrywania video ;)
A Muflon kiedyś pisał, że w Canonach był DOS...
Pewnie tak - po prostu gdzieś wyczytałem, że jakiś szpieg gospodarczy ujawnił, że Nikon rozgląda się za scalakiem/modułem do GPS.
A to już prawie oficjalne chyba: http://www.engadget.com/2008/08/26/n...-circuit-city/