Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
Witam.
Od razu przyznaję się bez bicia, że nie przejrzałem wszystkich stron tego wątku, więc może pytanie i odpowiedź już się pojawiły.
Czy ktoś z Was miał okazję przetestować ten aparat na koncertach klubowych? Obecnie mam 650D i zastanawiam się nad 7DmkII. Czy ta słynna szybkostrzelność i AF dadzą sobie radę przy słabym oświetleniu, jakie można na takich koncertach trafić?
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Daerdin
Od razu przyznaję się bez bicia, że nie przejrzałem wszystkich stron tego wątku, więc może pytanie i odpowiedź już się pojawiły.
Leniom :zdecydowane :NIE ;) .
"Czy ta słynna szybkostrzelność i AF dadzą sobie radę przy słabym oświetleniu, jakie można na takich koncertach trafić?"
Nie dadzą sobie rady. Zostało ponad wszelką wątpliwość dowiedzione że 7D Mark II robi dobre zdjęcia tylko mewom, psom i wróblom :) Zwłaszcza wróblom.
Nie musisz czytać całego tego wątku. Nie ma tu ani słowa o koncertach klubowych. Tylko mewy, psy i wróble.
Nie wiedzieć czemu wyobraziłem sobie puszczenie serii 10 klatek na servo do saksofonisty w ciemnym klubie.
Irek07 źle cytujesz,to nie moje pytanie tylko gościa : Daerdin
Fakt, psy i inne ptactwo rzeczywiście ładnie wychodzi. Ale skoro niezbyt często koncertują, to chyba rzeczywiście nie ma co się wykosztowywać...
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Irek07 źle cytujesz,to nie moje pytanie tylko gościa : Daerdin
Dobrze zacytowałem :) Przecież tego tekstu nie ma w Twoim poście. Parę razy już zauważyłem że coś się tu miesza :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Nie dadzą sobie rady. Zostało ponad wszelką wątpliwość dowiedzione że 7D Mark II robi dobre zdjęcia tylko mewom, psom i wróblom :) Zwłaszcza wróblom.
Nie musisz czytać całego tego wątku. Nie ma tu ani słowa o koncertach klubowych. Tylko mewy, psy i wróble.
Nie wiedzieć czemu wyobraziłem sobie puszczenie serii 10 klatek na servo do saksofonisty w ciemnym klubie.
To może zmienić tytuł wątku na " Canon 7dmkII W praktyce: zdjęcia mew, wróbli, psów. ustawienia i inne rady aby jak najlepiej wyglądał crop 100% mewy we mgle" ?? Ludzie opamiętajcie się. Robicie z tego wątku kółko wzajemnej adoracji użytkowników 7dmkII. Nie można tu nic skrytykować i nic sensownego tak naprawdę o tej puszce dowiedzieć. Przepraszam ale ja tak odbieram ten cały wątek.
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Nie można tu nic skrytykować i nic sensownego tak naprawdę o tej puszce dowiedzieć. Przepraszam ale ja tak odbieram ten cały wątek.
Browara temu panu
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Do saksofonisty tak strzelać bym nie chciał, ale już do biegającego po scenie metalowca owszem.
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
To może zmienić tytuł wątku na " Canon 7dmkII W praktyce: zdjęcia mew, wróbli, psów. ustawienia i inne rady aby jak najlepiej wyglądał crop 100% mewy we mgle" ?? Ludzie opamiętajcie się. Robicie z tego wątku kółko wzajemnej adoracji użytkowników 7dmkII. Nie można tu nic skrytykować i nic sensownego tak naprawdę o tej puszce dowiedzieć. Przepraszam ale ja tak odbieram ten cały wątek.
Doczekasz się zapewne po kilku kolejnych miesiącach na ciekawsze materiały. Moja puszka leży od 2 miesięcy, nie ma dla mnie tematów do fotografowania.
Natomiast pisanie o kółku wzajemnej adoracji w kontekście nowej puszki jak i samego Canona to trochę poszedłeś po bandzie.
A czytałeś wątek od początku czy tylko sugerujesz się moim postem ?