Odp: Branża ślubna zdycha...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja myślę że jest wręcz odwrotnie - branża "umiera" to klepania g... młotkiem na ten temat będzie coraz więcej ;).
Ja tam totalnie nie widzę żeby cokolwiek umierało, a z roku na rok zleceń przybywa pomimo podniesienia cen - ale ja się mogę nie znać :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Ja tam totalnie nie widzę żeby cokolwiek umierało, a z roku na rok zleceń przybywa pomimo podniesienia cen - ale ja się mogę nie znać :mrgreen:
znam takich co im się ilość podwoiła, rok temu mieli jeden, w
tym sezonie mają już dwa ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
marekb
znam takich co im się ilość podwoiła, rok temu mieli jeden, w
tym sezonie mają już dwa ;)
Paaaaanie, aż tak dobrze nie ma .. obecnie dobijam do 1.5 zlecenia w sezonie :mrgreen:
Oddawaj zdjęcia w ameliniowym albumie. Będzie jeszcze więcej chętnych. :)
Myślę, że przydałoby się 3 fotografów. Jeden byłby w helikopterze i robił zdjęcia orszaku weselnego. :)
BTW to może pochwalicie się jakimiś swoimi udanymi zdjęciami ślubnymi? Bo padło tu w dwóch wątkach kilka przykładów i generalnie to zaczynam rozważać karierę fotografa ślubnego. Bo takie cusie umiem już klepać. :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
generalnie to zaczynam rozważać karierę fotografa ślubnego
Wchodzisz w branżę która umiera? .. znaczy sie zdycha!? :mrgreen:
Cytat:
Wchodzisz w branżę która umiera? .. znaczy sie zdycha!?
Miewam co drugi weekend wolny. :)
coś dziwnego się dzieje, wypadł mi i 13.04 i 27.04 pierwszy przenieśli na 2014 drugi to rozpad związku :O
Cytat:
Zamieszczone przez
Maver
Szkolic nowych. Tak zeby nie psuli rynku zanizajac ceny, a jednoczesnie prezentowali odpowiedni poziom i cenili sie, dzieki czemu i klienci naucza sie ze dobra fotografia kosztuje, a jak ich na nia nie stac to niech wujek Kazek robi zdjecia.
Sigma psuje runek obiektywów, wypuszczając obiektywy z nietrafiającym AF dużo taniej od celnych obiektywów Canona ... mógłby Canon trochę podszkolić inżynierów Sigmy. ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
mógłby Canon trochę podszkolić inżynierów Sigmy. ;-)
Na to nie masz co liczyć ;-)
szambonur ten powód to coś nie bardzo Ci wyszedł :) jakiś taki nieprzemyślany :(
Generalnie jest mniej ślubów, bo ludzie nie mają kasy i nie odczuwają takiej potrzeby jak dawniej.