Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja
Cytat:
Zamieszczone przez
IVAN
Kolorystyka fotek L jest dużo lepsza
no wlasnie mnie to tez zastanawia - na podstawie czego ten wniosek?
zrobiles dokladne testy (identyczne ujecia tej samej sceny), czy to na podstawie wrazenia taka a nie inna opinia o kolorystyce?
Dla mnie kolorystyka jest dużo lepsza, jest to sprawa indywidualna. A co do AF to w sigmie przy szybkich scenach jednak za wolny. Nie wiem co canon wsadzil w 35L ale jest dużo szybsza.
Kurcze głupia sigma. Mój canon 35L już się do niczego nie nadaje. A jeszcze kilka tygodni temu działał świetnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Kurcze głupia sigma. Mój canon 35L już się do niczego nie nadaje. A jeszcze kilka tygodni temu działał świetnie...
no i ? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
IVAN
... A co do AF to w sigmie przy szybkich scenach jednak za wolny....
Proszę, zdefiniuj szybkie sceny. AF w sigmie jest wolniejszy od elki, nikt tego nie kwestionuje, ale jak pisałem kilka postów wyżej na turnieju tańca poradził sobie.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
a mnie ciekawi jedna rzecz, jak ta sigma bedzie działała za 2 czy 5 lat, czy nadal bedzie taka dobra, bo wiem, że eLki starzeja się z godnościa:mrgreen:
Sigma jest już przecież trochę lat na rynku, i jak na razie brak jakichś sygnałów, że z upływem czasu szkła zaczynają niedomagać. Prędzej takie opinie można usłyszeć o tamronie. Jednak faktycznie seria A nowych sigm jest nowością, i różnie może z tym być. Ja boję się tylko tego, że za kilkanaście lat szkła, które teraz posiadam, i których nie zamierzam zmieniać, wrócą z serwisu z adnotacją "brak części zamiennych". Ktoś chyba na tym forum pisał o problemie z serwisowaniem c 28-70 2.8 L. Ale tak chyba teraz jest z większością sprzętu rtv. Na naprawę dwuletniej nawigacji czekam już drugi miesiąc, bo jest problem z dostępnością części. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
a mnie ciekawi jedna rzecz, jak ta sigma bedzie działała za 2 czy 5 lat, czy nadal bedzie taka dobra, bo wiem, że eLki starzeja się z godnościa:mrgreen:
jakos moja 50tka ma sie dobrze a bedzie 3 lata jak nia robie zdjecia.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Patrząc na Sigmę 50 1.4 śmiem twierdzić, że w przypadku 35-tki będzie jeszcze lepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Patrząc na Sigmę 50 1.4 śmiem twierdzić, że w przypadku 35-tki będzie jeszcze lepiej.
no to dawac 24mm f/1.4 w podobnej cenie i jakości to może sie złamie i zanabede:p