Odp: [akustyk] z podrozy po Europie
9 to widok z okna Tenryuji Temple? jeśli tak, to miałem identyczna tam pogodę
nie, to ogrody Koko-en w Himeji, tuz pod slynnym zamkiem: https://goo.gl/maps/fWzSwVhBEApH7JGh6
a pogoda... ja jestem z Holandii, to zauwazam tylko o tyle, ze czasem aparat trzeba wytrzec albo pod dach sie schowac :D
do Tenryu-ji nie wstepowalem. na wiosne rzucilismy sie wycieczka na Arashiyame, przekonani swiecie, ze jak bedziemy tam o 8:00 rano, to jeszcze nie bedzie tlumow. takiego wala jak Polska cala. troche popstrykalismy tych bambusow i uciekalismy, bo tlumy millenialsow napi* selfies na insta to ciezki problem :/
ja bylem w Kyoto gdy się zaczął Silver Week, przyjechałem o 6 rano i ruszyłem od razu do Fushimi Inari-Taisha, a tam gwarno jak na Marszałkowskiej:mrgreen:
coraz więcej ludzi coraz mniej miejsca i czasu
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ja bylem w Kyoto gdy się zaczął Silver Week, przyjechałem o 6 rano i ruszyłem od razu do Fushimi Inari-Taisha, a tam gwarno jak na Marszałkowskiej:mrgreen:
coraz więcej ludzi coraz mniej miejsca i czasu
ale to tylko przy dolnych bramkach. do pierwszego rozgalezienia dojdziesz i sie robi luzniej. a przy samym szczycie to w ogole bardzo kameralnie :)
6 załącznik(ów)
kilka wiatraczkow z ubieglej zimy, bo "drzewiej to taaaaakie sniegi bywaly" :mrgreen: https://www.flickr.com/photos/bartro...57712547809733
a tak bardziej serio, to jednak ubiegla zima fajna byla. a juz zwlaszcza w porownaniu z tym rokiem, bo od konca listopada jest taki dramat, ze tylko sie pochlastac. wieje lub leje. a najczesciej jedno i drugie :(
1. jeden z trzech "przydomowych" wiatrakow (mieszkam od nich moze 3km w linii prostej)
Załącznik 4029
2. wszystkie trzy przydomowe wiatraki
Załącznik 4030
3. jeden z wielu czerwonych wiatrakow starego typu (wipmolen) w okolicach Oud Ade
Załącznik 4031
4. po drodze do pracy
Załącznik 4032
5. jeszcze raz Stompwijk w zimowej oslonie
Załącznik 4033
6. mrozna mgla na polderze
Załącznik 4034
Ładne zdjęcia,z ostatnich to 1,5,6.