Jedyną szansą na zawody otwarte jest oddawanie głosów poprzez napisanie posta w wątku przeznaczonym do głosowania, bo jak już miliard razy napisałem, mamy max 10 opcji w sondzie i nie ma bata, żebym foty dzielił na zestawy, bo to niesprawiedliwe.
Wersja do druku
Jedyną szansą na zawody otwarte jest oddawanie głosów poprzez napisanie posta w wątku przeznaczonym do głosowania, bo jak już miliard razy napisałem, mamy max 10 opcji w sondzie i nie ma bata, żebym foty dzielił na zestawy, bo to niesprawiedliwe.
Zawsze mozesz zrobic sonde poza forum.
No to będą głosy sprzeciwu, że trzeba otwierać nową zakładkę...
No to pierwsze 10 zgloszen bierze udzial w konkursie. W razie wiekszej ilosci zgloszen dwie opcje.
1. Ci ktorzy sie spoznili odpadaja
albo
2. Subiektywnie odrzucasz zdjecia ktroe sa "nie na temat", z pozostalych wedle kolejnosci zgloszen wybierasz 10tke.
Z tego co widzialem to przy stalym skladzie ilosc zgloszen jest i tak ponizej tych 10ciu fot, a tak to bedzie trzba sie spinac.
Ogloszenie tematu moglo by byc w piatek. Czas na realizacje do nastepnego piatku.
1. No tak. Ale to by zmuszało ludzi do wysyłania byle czego, byle na temat, byle szybko.
2. Chcę uniknąć subiektywizmu. Bo później będzie "a bo to micles nie wybrał mojej zarąbistej foty"...
BTW, czy to tak ciężko zmienić jedną wartość w panelu konfiguracyjnym?
http://www.vbulletin.com/docs/html/vboptions_group_poll
Zmienan w panelu pewnie mozna zmienic... ale sam rozumiesz, pewnie sa jakies problemy ideologiczne i latwiej bylo by przeniesc wszystkich na inne forum niz tu dokonac tak powaznych zmian ;-)
A do co subiektywizmu... uwazam ze czasem by sie przydal, zeby podniesc poziom i nie musiec oceniac czegos co nijak nie trzyma sie tematu, albo jest mocno naciagane.
Ale skoro ma nie byc subiektywnie, to moze w takim razie zaryzykowac "kto pierwszy ten lepszy" i zobaczymy jak poja pierwsze dwa trzy tygodnie?
W praniu wyjdzie co trzeba by zmienic w zasadach zeby bylo fajniej.
Jak mawiaja, nie odrazu krakow zbudowano.
To już wolę zaryzykować ten mój subiektywizm i od razu odblokować temat "Opinie nt miclesa"
Tez uwazam ze taka opcja byla by o wiele lepsza. Ale jak masz sie potem zalamac psychicznie, mozna potestowac inne rozwiazania.
Jakby była 3-5 osobowa komisja do weryfikacji zdjęć, to byłoby mi raźniej. A tak w ogóle to ja chciałem w drugiej edycji sam też wziąć udział, więc odpada :D
No ja bym chetnie cos tez dorzucil, bo z tych tematow ktore publikowales chyba z 2 mi fajnie pasowaly. Ale zeby nie bylo ze tylko sie czepiam a potem nie wykazuje inicjatywy, to moge sie pisac do takie komisji "lozy szydercow".
W koncu nam Polakom najlepiej wychodzi czepiania sie, wiec moge sie czepiac innych czy jest na temat czy nie :)
Mysle ze 3 osoby spokojnie wystarcza na poczatek, zeby liczba glosow byla niepazysta.
Hmmm...
Mozna by bylo zrobic tak.
1. Piatek, ogloszenie tematu, czas na wyslanie zdjec do srody do godz 23.59.
2. Do piatku do 23.59 loza szydercow podejmuje decyzje, co odpada a co zostaje (jesli jest za duzo zgloszen, co pewnie nie bedzie czesta sytuacja)
3. Od soboty rano do poniedzialku (ogloszenia nastepnego tematu) mozna glosowac w ankiecie.
W razie gdyby nie bylo wszystkich miejsc zajetych, mozna przedluzyc skladanie prac do piatku wieczorem.
Czy cos w ten gust.
Wystartowac i zobaczyc czy beda wogole chetni i jak wyjdzie toto w praniu.
Nie wyjdzie, to trudno, wyjdzie to tez trudno :)