mi sie strasznie Green podoba ostatnie zdjecie :) nie tylko ze wzgledu na modelke, bardzo fajna kompzycja
Wersja do druku
mi sie strasznie Green podoba ostatnie zdjecie :) nie tylko ze wzgledu na modelke, bardzo fajna kompzycja
wielkie dzięki. bo zaraz obrosnę w piórka ;)Cytat:
Zamieszczone przez thorin
dodam, że na egzaminach też się najbardziej podobała...
autentycznie okazuje się, że ostatnie zdjęcia w danej sesji wychodzą najlepiej bo...modelce sie już nie chce...
ponoć tak to jest.
A ja zapodam takie zdjęcie:
Jakoś mi się spodobało na początku i tak zostało, w porównaniu do innych pokazanych tutaj zdjęć to dno i 2 metry mułu, ale dla mnie jest wyjątkowe. Może ktoś zrozumie ;-)
Skojarzyło mi się z jednym moim: http://212.33.73.85/tomaszg/foto/200...71x09.jpg.html
:mrgreen: :mrgreen:
Sorki ale nic ne widze:confused:Cytat:
Zamieszczone przez perian
Miałem na myśli jakość fotki, kompozycyjnie jest ok, aczkolwiek, jeśli miałbym coś zmienić to odrobinę bym się zniżył do tego ujęcia (w tym momencie jest trochę z góry) oraz obniżył odrobinę linię horyzontu. Ale tak jak napisałem na początku, ogólnie te zdjęcia to dla mnie de beściaki. Zapytam na marginesie, bo widzę że lubisz B&W, jak konwertujesz zdjęcia z cyfry do B&W? Mieszanie kanałów, czy może coś innego?Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Mi też się to zdjęcie bardzo podoba, klimat i modelka super, ale jeśli już miałbym się do czegoś przyczepić to właśnie kompozycyjnie - IMO głowa jest odrobinę za bardzo wciśnięta w róg zdjęcia.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Smaczny, ale twarz a przynajmniej usta sa w mocnym punkcie kadru, poza tym to kompozycja diagonalna i to bardzo ciekawie zastosowana, sam jestem balaganiarz wiec mnie sie podoba :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
niezły młyn ;)
co kraj to obyczaj :mrgreen:
a więc tak kolego...Cytat:
Zamieszczone przez Smaczny
plik ten otrzymałem z zeskanowania odbitki bo jak dokopałem się do negatywu i wyciąłem pojedyńczą klatkę to dowiedziałem się, że w labie nie zeskanują mi tego bo...potrzebne są minimum 3 kaltki tzn że miałem tego nie wycinać...
bezmyślnie się zachowałem ale wcale nie żałuję :mrgreen:
dlatego taka jakość fotki.
jeśli chodzi o kadr to: w sumie nie wiem czy chciałbym na nim więcej nieba.
zastosowałem taki poprostu. pół na pół. dzisiaj już w to nie wnikam. może jak dokopię się znowu do tego negatywu to przekadruję to zdjęcie trochę inaczej jeśli wogóle będzie miejsce na to.
wstawione zdjęcia to jak zauważyłeś B&W :) ale nie tylko gustuję w takich...
jeszcze wtedy kiedy dopiero co poznawałem PS'a to robiłem to najprościej jak chyba można tzn saturation na 0. Później dopiero zabawa z kontrastem itd.
Jak narazie z Chanel Mixerem to tylko się bawiłem.