Tak na dobra sprawę to żaden z tych wynalazków nie wygląda solidnie. Druga strona medalu to nie słyszałem aby z markowych pasków któryś sie rozleciał chyba...
Wersja do druku
Tak na dobra sprawę to żaden z tych wynalazków nie wygląda solidnie. Druga strona medalu to nie słyszałem aby z markowych pasków któryś sie rozleciał chyba...
Ja na szczęście kupiłem polskiego reportera, który ma dodatkowe zabezpieczenie na wypadek właśnie przypadkowego wypięcia lub też właśnie zawodnosci karabińczyka. Im więcej czytam o takich przypadkach jak ten kolegi makiego to tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu że dobrze zrobiłem nie kupując tańszego zamiennika. Na szczęście koledze nic się poważnego nie stało po za pewnie nie lada nerwami.
Sent from Galaxy S
Na zdjęciach reportera są body bez gripów. Czy używanie gripa ma w jakiś sposób negatywny wpływ?
REPORTER STRAP PRO RS już zamówiony, a ten rozwalony quick strap będę reklamował u sprzedawcy. Jak sobie przypomnę jak sprzęt leżał na parkiecie to aż mi ciarki na plecy wracają :(
Testy jeszcze na weselu przeprowadziłem na ostrość :) Wszystko jest ok.
Przymierzam się własnie do zakupu Reporter Strap-a na jedno body. Mam pytanie o wygodę noszenia "w zwisie" aparatu z zapiętą lampą - nie majta się to na boki za bardzo ?
Właśnie jestem po weselu, pierwszym na reporter paskach, tylko ja mam duala. Powiem tak; już nigdy więcej nie pójdę na ślub bez tego wynalazku. Pod kątem komfortu pracy to jest mistrzostwo świata. Trochę się człowiek poci pod tymi podkładkami na ramionach, ale w tą sobotę człowiek się wszędzie pocił.
Co do pojedynczego to nie wiem, ale tutaj w dualu wiadomo, że jak się rozpędzisz to może się bujać, ale generalnie trzyma się boku dobrze.
Ja też mam dual, ale takiego co można rozłączyć.
Powiem tak, z lampą i nawet długą lufą rewelacja na dłuższe wyjścia i spacery. Na koncerty i do studia, nie do końca, ponieważ jak trzymam aparat w ręce, często spada pasek z ramienia.
Dlatego wolę nosić 2 i jest super :)