pedicure kiedyś sobie fundnę, a co mi tam;)Cytat:
zrobcie cos z tymi stopami
na początek dobre i ogólniki, a o zarobkach nie chce mi się pisać i tabelek robić, to nudne jak flaki z olejem
Wersja do druku
pedicure kiedyś sobie fundnę, a co mi tam;)Cytat:
zrobcie cos z tymi stopami
na początek dobre i ogólniki, a o zarobkach nie chce mi się pisać i tabelek robić, to nudne jak flaki z olejem
tak na powaznie.. to moze i nudne ale to walsnie to, czego ludzie szukaja. Wiekszosc stron o stockach w j. PL jest poprostu nudna. Na wszystki napisane jest dokladnie to samo. Po 10 zdan i tyle. Nie ma ani historii danego usera, jak zaczynal, czemu stawial czola... nie ma jakis technikalii itp spraw.
Jedno co jest to linki z numerkami referencji - tak by kogos zlapac w swoja liste i zarobic :)
Zagraniczne www sa o niebo lepsze, wiele prowadzonych jest na zasadzie bloga, co czyni strone ciekawa bo oprarta o prawdziwa historie.
itd itd :)
widze ze tajny agent uks się ujawnił ;)
generalnie faktycznie takie tabelki itp są nudnawe, widziałem coś podobnego i widząc n-wykresów nie bardzo chciało mi się samemu dalej czytać. może i faktycznie ogólniki etc, ten pomysł z blogiem fajny, może zacznę coś w ten fason... za jakiś czas może puszczę w sieć jakieś filmiki a'la chase jarvis (hehe swoją drogą to polecam je oglądnąć...) w jednym zobaczyłem co to onanizm sprzętowy :P (a może poprostu profesjonalizm :P?) sami oceńcie - to fotograf komercyjny ale sprzedający fotki za pośrednictwem alamy/getty itp oto co zabiera ze sobą na photoshot :P "podstawowe wyposażenie"
http://youtube.com/watch?v=6R73OJzKxUs
profi to na bank, ale chyba tez po trosze onanista ;) zeby nie bylo nikonowiec... ale strzela tez haselbladami :P
przegladnijcie kolejne z jego filmikow... mi miło się oglądało...
gdzies w sieci byl jego wyklad odnosnie fotografii in general, cos kolo godziny... chyba hostowane przez videos.google.com...
Pozdr.
tabelki
no cóż, ja nie szukałam i nie szukam, każdy ma inaczej sądzę.Cytat:
to walsnie to, czego ludzie szukaja.
a odnośnie strony w stylu bloga, to już prędzej dla mnie opcja, pisać lubię. nawet wczoraj nieco od siebie doświadczeń dodałam w mojej stopce i pewnie to rozbuduję, tylko czas, dajcie mi więcej czasu, wydłużcie proszę dla mnie dobę!
no chyba nie powiedsz mi, ze nie interesowalo Cie ile mozesz zarobic na danym stocku ? Przeca to nie plfoto gdzie zdjecia wystawia sie pod ocene :)
powiem: interesowało, ale niepotrzebne mi były do tego tabelkiCytat:
no chyba nie powiedsz mi, ze nie interesowalo Cie ile mozesz zarobic na danym stocku ?
wystarczyły opinie opisowe, umiem czytać i wnioskować z ludzkich wypowiedzi
podam może przykład:
ktoś pisze, że SS daje najlepsze zarobki
po co mi tu jakaś tabelka?
pojąłeś w końcu?
;P
ni :) mnie np nie przekonaly polskie strony o stockach. Zdecydowalem sie dopiero po wizycie na stronach ang. gdzie mozna bylo dokladnie przeczytac co i jak i za ile.
Do tego doszly strony ze statystykami, ktore keywordy sa najczesciej uzywane na stokach pozwolilo mi okreslic plan, tak by w miare szybko osiagac sensowne dochody...
W sieci jest cale tony stron prowadzonych od niechcenia :) mysle, ze jak bys wprowadzila wiecej ciekawych informacji, opatrzyla to ladna grafika i wlasnymi, subektywnymi opisami to ilosc osob zapisanych z linku referencyjnego skoczyla by znacznie z racji braku konkurencyjnej strony. Nie wspomne tez o google, ktore zapewnie by powiekszylo rating dla strony.
BTW slowo "tabelka" to taka przenosnia :) do nieco bardziej szczegolowych danych.
Mysle, ze warto by bylo takze umiescic linki do model releasow, ewentualnie uniwersalnego releasu, ktory oszczedza nieco czasu fotografa. Informacje o payoutach, krotki opis moneybookers lub paypal. Potrzebne dokumenty i przyklady akceptowanych i wywalanych fot...
slowem... WIECEJ :)
Oczywiscie nikt nikogo nie zmusza :) ja tylko pisze co mysle o stokowych stopkach, co sie tu pojawiaja. Krytyka nie oznacza ataku :) bo widze ze sie juz pare osob zestresowalo :)
oj tam zaraz zestresowało... dzięki za uwagi. Widzę że jest co ulepszać :P
Pozdrawiam,
asterix zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
Sądze również, że Ty jako jeden z niewielu, jeżeli nie masz nic przeciwko ujawnianiu swoich zarobków stockowych, już wkrótce prowadzić dobry blogowy stock ze wszelkimi statystykami. Niestety nie ma w sieci wiele blogów, w których ludzie ujawniają swoje zarobki, techniki i wartościowe przemyślenia. W sumie to można je policzyć na palcach jednej ręki.
Oczywiście nie pisze tu o polskojęzycznych stronach, gdzie osoby je piszące nie mają zbyt dużego pojęcia w tej materii (zarobki rzędu 5$ miesięcznie lub sprzedaż zdjęć w najgorszych agencjach bo do lepszych nie może się dostać... bez komentarza :D )
Wątpie aby któryś z naszych topowych fotografów stockowych znalazł czas na pisanie bloga, bo oni po prostu robią zdjęcia a nie kombinują jak by tu zarwać kilka centów miesięcznie z referrali.
Dobry blog pisze Ron Chapple
http://www.ronshoots.com/
oraz Lee Torrens, jednak on jest raczej dziennikarzem niż fotografem. Ale jeżeli kogoś to interesuje to przedstawia swoje zarobki ze stocków (chociaż od roku prawie mu się nie zwiększyły)
http://www.microstockdiaries.com/