Czyli będzie jak na targach samochodowych: pokażą super - hiper prototyp, a my się będziemy modlić, żeby za 2-3 lata choć część z tych zapowiedzi zrealizowali w produkcji seryjnej?
Wersja do druku
U mnie na biurku leżą dwie rzeczy jedna z nich to prawdopodobnie to co się teraz pokaże ale druga to technologia jutra i to na pewno się nie pokaże. Raczej za jakiś czas pojawi się coś a'la 1Dx które będzie miało technologie zaimplementowane w tym prototypie.
Ale nawet ta pierwsza puszka ucieszy wielu kanonierów :) Nawet Tych co nie kupią ale cieszą się, że ich system ma najlepsze puszki. Nie wiem jaki będzie miała symbol bo moja ma w tym miejscu czarny punkt bez nazwy. Zresztą być może ktoś na forum już go widział bo jak robiłem zdjęcia w Łazienkach podszedł do mnie jeden fotoamator i pytał co to za Canon bez numerka. Chyba, że to znów Nikoniarz (tak jak to było z 5D poprzednim razem :razz:)
Uwielbiam takie posty... Canon cos juz ma super hiper ale tego nie bedzie w sprzedazy. To po co sie w ogole odzywasz? Kazda firma, ktora ma R+D ma cos "super" czego nie bedzie w sprzedazy, a wraz z uplywem czasu bedzie powoli dokladala nowosci do produktu. Truizm jak cholera wiec nie mam pojecia po co ludzie wypisuja takie glupoty.
Poza tym idac tym tropem wojsko ma jeszcze lepszy sprzet, ktorego na pewno nie zobaczymy w przyszlosci, skoro z setek, a moze i tysiecy kilometrow potrafia zrobic zdjecie, na ktorym widac goscia z papierosem;) Tylko pytanie - co z tego?
Corwin - nie musisz pisac bo Sprawa jest bardzo prosta. chodzi o możliwośc ustawiania GO już po zrobieniu zdjęcia z poziomu softu na kompie. nie jakiś tam blur niemaskowanych obszarów ale prawdziwa regulacja GO. już kilku producentów sie do tego przymierzało i sprawa zawisła w oczekiwaniu na to kto sie pierwszy odważy w to rozwiązanie wejśc w masowej produkcji. to rzeczywiście sporo zmieni jeśli chodzi o postrzeganie samego procesu zrobienia zdjęcia.
Corwin - nagroda specjalna za PR. W Łazienkiach od dzisiaj w krzakach masz na kocach z 10 szpiegów Shoguna śledzących każdy twój krok. Po bułki chodzisz już z ,,ogonem'', uważnie otwieraj lodówkę, zamykaj sedes. Możesz być osaczony:)
Ja bym poszedł dalej. Możliwość generowania w sofcie obrazu finalnego bez focenia czegokolwiek. Wyobraźmy sobie fotorepów wojennych w wypiekami na twarzach generujących w miękkich domowych fotelach jednym guzikiem w puszce eksplozję C4 w wiosce czeczeńskiej lub gruzińskiej...:)
no to teraz otworzyła sie puszka spamdory :)
ps. gdzie ten popcorn?! :)
haloooo, mamy wrzesień 2008. to o czym piszesz dawno ma miejsce i z poziomu foteli są generowane wydarzenie i obrazy które zainteresowane strony chcą pokaza opini publicznej. ot chocby ostatnie wydarzenia w gruzjii. wieszośc naprawdę uwierzyła że to rosja napadła na biedną gruzję bo zobaczyli to co tv pokazac chciała/musiała. a ze nie miało to nic wspólnego z rzeczywistością to zupełnie inna sprawa no i nie miejsce tu na to.
ps. aha. Corwin. nie pytaj mnie skąd wiem że softowa zmiana GO jest możliwa w tej nieprodukcyjnej puszce po zrobieniu zdjęcia, bo i tak powiedziec nie mogę :wink:. .
Proszę bardzo : http://audioblog.fr/archives/2007/10...-story-future/
Firma Adobe już o czymś takim myślała. :)
Chyba się starzeję, czas odkurzyć analoga, powiększalnik i powrócić do korzeni :)