czyli generalnie wiertarki nie maja racji bytu w sprzęcie który ma być używany na weselach ?? canon tylko z usm a sigma tylko hsm ...
Wersja do druku
czyli generalnie wiertarki nie maja racji bytu w sprzęcie który ma być używany na weselach ?? canon tylko z usm a sigma tylko hsm ...
Ja jestem o krok od zakupu fisza i myślę w zasadzie wyłącznie o canonie. Jeśli rzeczywiście pod FF jest ostry od 2,8 to bym bardziej. Ale chętnie posłucham uwag użytkowników. Rzeczywiście brak usm w rybie tak przeszkadza? Dla mnie to ma być lens na 10-15 fot z całego materiału ślubnego (mówię o finalnym, czyli 10-15 procent zdjęć z fisza max)
Mam ten lens, mogę Ci wysłać do testów jeśli chcesz.
mowie tylko w swoim imieniu, ostatnio na weselu mimo dobrego swiatla na sali przelaczylem mojego fisha na manualne ostrzenie bo tak latwiej trafic... w servo ten obiektyw sie kompletnie gubi, walac czesto Front Focus
ale i w kosciele na One Shot mam czasami problemy, musze 5 razy wciskac spust do polowy aby byc pewny ze wyostrzl tam gdzie trzeba
jest jeszcze tokina 10-17, po przezoomowaniu na 15-17mm, jest ryba na FF. jesli swiatlo nie przeszkadza (w rybie akurat nie powinno byc problemem), to jest to cichy, szybki i celny (no ciezko mowic o nietrafieniu na rybie z przyslona f4) obiektyw.
A tam od razu rewanżować, i tak leży przez większość czasu ostatnio więc problemu nie ma;).
Adres to już na pw.
f4 to jak dla mnie ciemnica , wiec odpada , poza tym to zoom ;]
Ja do afa nie mam większych zastrzeżeń. Co prawda głośny, no i nie jest tak szybki, ale u mnie raczej trafia bez problemu.