Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Spust jest miękki, dla mnie zbyt miękki
Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
Widocznie nie jest to tak dobry aparat, jak mogłoby się wydawać. Ja właśnie czekam na kuriera i jestem trochę zestresowany. Może nie przyjmę paczki?
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Widocznie nie jest to tak dobry aparat, jak mogłoby się wydawać. Ja właśnie czekam na kuriera i jestem trochę zestresowany. Może nie przyjmę paczki?
Durniejszego komentarza dawno na forum nie widziałem...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Durniejszego komentarza dawno na forum nie widziałem...
Proponuję trochę powściągliwości oraz wewnętrznej ogłady na forum publicznym kolego...
Cytat:
Zamieszczone przez
vaas
Spust jest miękki, dla mnie zbyt miękki
Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
kwesta indywidualnych upodobań, mam duże dłonie, a lubię małe aparaty i nie potrzebuję wynalazków typu grip, podobnie ze spustem ten w 6D jest doskonały znacznie lepszy niż w serii xxxd.
Cytat:
Zamieszczone przez
Grabus
Pozwolę sobie przypomnieć pytanie sprzed kilku stron w tym temacie, które przeszło zupełnie bez echa.
Nikt nie ma nic do napisania na ten temat? Teraz dopiero zajrzałem do tego porównania i muszę przyznać, że wyniki były bardzo zaskakujące, praktycznie zmieniające mój obecny punkt widzenia tych dwóch aparatów. Nikt nie ma nic do napisania w tej kwestii?
Ale jakich wniosków się spodziewasz, że oba przy filmie dają mydlany obraz z morą w gratisie ;)?
To jakaś dziwna sprawa, już dzisiaj 3 raz powołuję się na nowy numer EOSmagazine April-June 2014. Teraz na str. 56-61 gdzie jest artykuł EOS 6D in the field w którym Graham Clark, zawodowy fotograf pejzażu opisuje swoje całoroczne doświadczenia z 6D, omawia wady i zalety, częściowo porównuje z 5D3, sporo fotek.
Podsumowanie :
Dla fotografów pejzażu którzy oczekują ekstremalną jakość obrazu ............. bardzo rekomenduję ten aparat.
jp
PS
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę przesłać skany tych 6 stron (j. angielski)
Info na priv : jan.pawlak@onet.pl
zoom2, skany poszły
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Czego się spodziewasz - nagrody ? Mądra ta Twoja wypowiedź to nie jest niestety :(
Wielu zawodowych fotografów rekomenduje 6D jako wymarzony sprzęt do fotografii krajobrazu w podróży.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Czego się spodziewasz - nagrody ? Mądra ta Twoja wypowiedź to nie jest niestety :(
Wielu zawodowych fotografów rekomenduje 6D jako wymarzony sprzęt do fotografii krajobrazu w podróży.
Kolejny naprawiacz świata??? Na pewno nie będę przepraszał, bo nikogo nie obraziłem. Mało tego, nic głupiego nie napisałem. Tak sie składa, że od kilku godzin posiadam 6D, więc jak go bardziej przetestuję, to napiszę co nieco. Nie posiadam na szcęście klapek na oczach, więc na pewno nie będę bronił czegoś dlatego, że zapłaciłem, a jeśli zapłaciłem, to ma być ok!
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Mało tego, nic głupiego nie napisałem.
Skąd, zastanawianie się czy nie wydymać sprzedawcy na koszty przesyłki ze względu na własne rozchwianie emocjonalne faktycznie jest godne pochwały :-)