Odp: Canon EF 50mm f/1.8 STM
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Hahahaha teraz chcesz zamiennik? Ty ktory walczyles ze jak to mozna DZIADOWAC I KUPOWAC U CHINCZYKOW? CO DZIECI WYKORZYSTUJA W BRUDNYCH FABRYKACH? TOKSYCZNE OSLONY ZA KILKA DOLAROW?!
Hahahahaha :lol: przynajmniej mnie rozbawiles przed snem
Widzę, że leczysz swoje kompleksy...ale Twoja choroba, Twój problem.
Zapytałem bo chciałbym zobaczyć zdjęcia jak to wygląda. A kupować nie zamierzam bo nie warto skoro na tym szkle od czerwca zrobiłem może 15 zdjęć bo całkowicie mnie zaspokaja 18-135 IS STM i raczej leży na półce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Lutek
na tym szkle od czerwca zrobiłem może 15 zdjęć bo całkowicie mnie zaspokaja 18-135 IS STM i raczej leży na półce.
Hmm...Na 70D można chyba robić piękne portrety tym szkiełkiem. Nie próbujesz?
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Hmm...Na 70D można chyba robić piękne portrety tym szkiełkiem. Nie próbujesz?
Oczywiście ale ja używam sprzętu amatorsko, hobbystycznie czyli niezarobkowo. Mam problem z obiektem. Kiedyś bardzo lubiłem robić portrety ale od pewnego czasu moja rodzina tj moje 2 dziewczyny zbuntowały się i gonią mnie jak próbuję im robić zdjęcia (choć bez powodu).... więc ostatnio robię więcej przyrody, architektury a tam czasami trzeba przybliżyć czy oddalić i tak nie zawsze się to sprawdza ta 50...
widocznie kiepsko je fociles:mrgreen:
przyłóż się a się od niech nie odpędzisz;)
Tak czytam opinie o lepszym AF i zastanawiam się czy nie sprawdzić go w porównaniu do mojej sigmy 50 hsm, która ostatnimi czasy w dynamicznych ujęciach psuje mi nerwy
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Tak czytam opinie o lepszym AF i zastanawiam się czy nie sprawdzić go w porównaniu do mojej sigmy 50 hsm, która ostatnimi czasy w dynamicznych ujęciach psuje mi nerwy
witam
A co Ci szkodzi podejść (podjechać) gdzieś do sklepu i zrobić kilka zdjęć dla porównania.
Piszesz o dynamicznych ujęciach ....... tu bym radził przetestować.
Co innego trafianie AF , a co innego jego szybkość+ trafianie.
Wszystko zależy do czego chce się wykorzystać dany obiektyw.
Dla mnie zamiana okazała się lekarstwem na moje nerwy i działanie AF.
pozdrawiam Wojtek
Cytat:
Zamieszczone przez
fancik
witam
A co Ci szkodzi podejść (podjechać) gdzieś do sklepu i zrobić kilka zdjęć dla porównania.
Piszesz o dynamicznych ujęciach ....... tu bym radził przetestować.
Co innego trafianie AF , a co innego jego szybkość+ trafianie.
Wszystko zależy do czego chce się wykorzystać dany obiektyw.
Dla mnie zamiana okazała się lekarstwem na moje nerwy i działanie AF.
pozdrawiam Wojtek
A taka ze nigdzie w pobliżu go nie mają na miejscu ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
nie nastawiaj się na zbyt wiele, jak już pisałem - nie ma szału z AFem w tym STMie.
Może pod 5d mkIII będzie trochę lepiej, ale na 5d jest średnio
No wiec właśnie, mam mkiii ale ostatnio sigma płata figle i myślę o wymianie
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Bardzo fajny obiektyw biorąc pod uwage cene. AF powtarzalny w przypadku statyków, nawet bardziej niż 85/1.8 które miałem, ale jako obiektyw do akcji to on się nie nadaje.