no i pamietaj zeby zaizolowac spód kostki tak zeby tylko srodkowy pin lampy miał kontakt z kostka
Wersja do druku
no i pamietaj zeby zaizolowac spód kostki tak zeby tylko srodkowy pin lampy miał kontakt z kostka
Oj wiesz co, jak czytam coraz to nowe wątki z problemem typu "lampa błyska raz i sie zawiesza", to zaczynam wątpić w to, że jest oczywiste, jak to działa...
Przerabiał juz ktoś z was phottix tetra? Mam zamiar kupic to lada moment tylko pytanie czy da sie to szybko i pewnie przerobic zeby dzialalo jak stara wersja....
Mam nadajnik i 3 odbiorniki. Jeden z nich pojechał narazie na gwarancyjną wymianę, bo zasięg miał na 10cm :-)
Generalnie śmiga naprawdę dobrze. Nie kombinowałem jeszcze z powiększeniem zasięgu, bo zwyczajnie...nie potrzebowałem i nie zanosi się narazie, więc szkoda grzebać. Jest temat o tym jak zresztą zdążyłeś wziąc udział: http://canon-board.info/showthread.php?t=50673 i coś tam nie działało już z 430EX, a taką mam wiec zwyczajnie sie boję grzebać już na zapas :)
Myślę, że za tą cenę, jeżeli ktoś fotografuje amatorsko, albo nieczęsto używa lampek to zestaw jest idealny, bo naprawde dobrze chodzi!
No to dobrze :) Dziś kupie i zobacze prawdopodobnie wlutuje ta antenke 433mhz :D
Latałem kiedyś z tymi nadajnikami po działce i wcale nie jest potrzebna żadna antena. Wystarczy włożyć dobra baterię i ustawić nadajnik o 90 stopni do góry, czyli wysunąć z sanek puszki i górna częścią zadrzeć do góry, tak aby stopka "patrzyła" w stronę odbiornika. Robiłem próby 3 nadajnikami i 4 odbiornikami, stwierdzam że zasięg poprawia się z 20m do nawet 33m.