Odp: [Max13] Krajobrazy i podróże
W ramach dyskusji i nie żebym się kłócił ale ta plamka nie wnosi żadnego dodatkowego światła.
Ponadto wzrok dziewczynki zdąża w stronę "ciemności" więc prawą stronę też zostawiłbym ciemną.
Ale w porządku.
Uznaję prawo artysty do własnego widzenia kadru.
Cytat:
Zamieszczone przez
waldekgdynia
Uznaję prawo artysty do własnego widzenia kadru.
Waldek - przemysle sprawe ... :-)
Znowu troche inaczej - teraz Nepal "rzemieslniczy" - pierwsze z Bhaktapur (Pottery Square) i suszenie garnkow (ale tez i zboza), drugie - Kathmandu, prace przed jedna ze swiatyn
333.
334.
Cytat:
Zamieszczone przez
waldekgdynia
Ta biała plama w prawym górnym rogu 331 aż prosi się o usunięcie lub wycięcie całego szarego paska z prawej strony.
Nic nie wnosi do zdjęcia a rozprasza.
Mam przeciwne zdanie, plama i pasek musza byc. Bez tego by byla dziewczynka na tle blizej nieokreslonej, prawie czarnej ciemnicy. A w obecnym stanie przynajmniej widac, ze jest tam jakies tlo i nie ma efektu samotnej monety na czarnej kartce.
konradl - dokladnie taki byl zamysl - tlo jest nawet lekko butelkowe i czytelne - byc moze ta "biala plama" moglaby byc jedynie nieco jeszcze stonowana.....ale jednak utrzymalbym taki kadr :-)
Teraz znowu inaczej - Nepal "rolniczy" - od switu trwaja prace w polu, te zdjecia z Terai
335.
336.
337.
338.
Podoba mi się 334, tylko jak dla mnie kadr można było przesunąć delikatnie w lewą stronę ;). 337 też niczego sobie, ale denerwuje mnie ta "plama" po lewej stronie, strasznie przyciąga mój wzrok.
Mam nadzieje, ze jeszcze sie nie znudzilo.....:wink:
343.
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
Mam nadzieje, ze jeszcze sie nie znudzilo.....:wink:
Dawaj, dawaj!
Jasne, że nie :D, czekamy na więcej ... a na 343 ładny kadr i kolorystyka - model i tło.