I nie tylko w siatkówce. Robiąc serią jest jednak łatwiej, no i mamy tych zdjęć (ciekawych) nieco więcej.
Wersja do druku
nic tylko pogratulować,
szacun, daj linka do jakiś swoich zdjęć z siatki, chętnie obejrzę, bo musisz mieć świetne oko, jak atak zawodnika trwa może 1/10s,
powinieneś spróbować fotografować baseball, wyobraź sobie, że idioci łączą 3x 1Dx aby mieć 30fps żeby łapać piłkę na kiju, a mogli by wynając Ciebie ;-)
Cuprum Lubin - MKS Będzin 3:2
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
Złośliwi śmieją się, że w przypadku 6D ważne żeby AF pracował na Al Servo. Seria już nie jest konieczna, bo na pojedynczym wyzwoleniu migawki jak się postarasz też zrobisz 4kl/s :).
--- Kolejny post ---
Zostawiasz mało miejsca na górze. Np 3 ma więcej pod nogami niż nad głową. A jak by to wyglądało odwrotnie? Albo tak jak na 4.
Pokaż więc rezultaty, internet ma do siebie to że każdy może w nim pisać dowolne rzeczy.
złośliwie trochę napisałem, ale przyznacie chyba, że bez jakiś negatywnych emocji,
a gratulacje to na serio, jeśli to co kolega piszę to prawda,
mimo wszystko ciężko rozmawiać z kimś kto neguje Twoje zdanie, opinie, doświadczenie, nie prezentując serii zdjęć z jakiegoś meczu, w tym wypadku z EXIFem koniecznie, robione na one shot,
cobalt szacun ze zwrociles uwage na jakies tam techniczne sprawy na 3 i 4... :twisted:
Zrobiłem błąd na początku wymiany poglądów na temat serii, a Ty chyba tez idziesz w złym kierunku :) Konkretnie pisałem o serii, a wstawiłem Al Servo. tylko co ma piernik do wiatraka.
Seria, wolna seria, wyzwalacz czasowy, pojedyncze wyzwolenie migawki to jedno. I o to chyba w tej polemice tu chodzi.
Co innego to tryb pracy AF - Manual, Al Servo, Al focus i One Shot.
Jedno drugiego nie wyklucza. Koledze chyba chodziło o Al Servo i pojedyncze zdjęcie. Nie będę tłumaczył, bo to oczywista oczywistość. Jedno zdjęcie (zamiast serii) i ciągłe śledzenie celu.
Niestety (albo stety), przeważnie ustawiamy na puszce serię i Al Servo.
Kozaka z One Shot i pojedyncze wyzwolenie migawki chyba w sporcie dynamicznym już nie spotkamy. Chyba, że w konkretnych wąskich zastosowaniach. Np czas 1/125s, f/5,6 biegnący peleton zawodników. Ustawiam sobie AF na konkretny punkt i wszystko co jest w jego pobliżu mamy prawie ostre, a resztę elegancko rozmazane