merger: chcesz mi zrobić kabel? :D
Wersja do druku
merger: chcesz mi zrobić kabel? :D
Mam do was pytanie probowal ktos juz przez kabel na pocketach tt5 wyzwalac lampy studyjne etc.. elfo ?? czy dzialaja wtedy szybkie czasy synchronizacji.. u mnie normalnie wyzwalajac przez fotocele spokonie mozna kozystac z czasow rzedy 1/1000.. czy przez kabelek tez zarejestruje blysk .. czy bedzie spozniony..??
i drugie pytanie co myslicie o nowym firmwarze 4.376 jakies zmiany?/ ustawiacie cos nowego ??
przez kabel blysk zawsze bedzie spozniony, niezaleznie od odbiornikow, powod jest oczywiscie prosty, blysk jest wyzwalany jak pierwsza lamelka odkryje cala matryce, szkoda ze w aparatach nie robia oprocz blysku na druga kurtyne tez blysku na "zerowa kurtyne", czyli blysk w momencie kiedy pierwsza lamalke zaczyna ruch,
krotkie czasu uzyskasz z lampami studyjnymi tylko przez fotocele,
ale mozemy to zrobic tez droga radiowa w taki sposob: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=245
Wczoraj sprawdzilam moje 3 flexy w akcji poza domem... Mysle ze kilka siwych wlosow mi przybylo:(
Czesto nie odpalaly lamp, raz jeden za chwile drugi i to tak po kilka razy z rzedu.
Wymiana baterii nie pomogla.
Zauwazylam ze gorzej bylo z postawionymi antenkami.
Za sciana byla scena muzyczna. Myslicie, ze to ma jakis wplyw na dzialanie PW?
Zapomnialam napisac ze stalam jakies 3-4 metry od PW.
watpie aby to mialo jakies znaczenie, mojego flexa stawiam na weselach na kolumnach, przy sprzecie muzycznym i zawsze blyska
masz wersje europejskie, prawda?
Europejska, ktora podobno jest bardziej niezawodna ;)
Tez mi sie zdarza postawic na kolumnie i blyska wiec to chyba nie ma znaczenia...
Przyznaje, ze czasami tez nie wiedziec czemu jeden przestaje blyskac -kilka razy tak mi sie stalo:/
Miewaja humory niestety...
A miało być tak pewnie i powtarzalnie. Odechciało mi się myśli, że kiedyś je sobie kupię... Kabel to kabel :P
ja mam pewnie i powtarzalnie, chce w jakis ladniejszy dzien zrobic test zasiegu