Czyli ładnie pięknie :) Stawiasz piwo :D
Wersja do druku
Czyli ładnie pięknie :) Stawiasz piwo :D
Czy ktoś wie co się dzieje z KEA-PHOTO? Kilka dni temu mieli bardzo małą ofertę, a dziś sprawdzałem i nie mają nic...
On 2008-11-01, at 04:40, Albert Shan wrote:
Hi Pawel,
I'm leaving eBay and will be starting my own website soon. In the meantime, you can order by sending direct email to me.
Cheers,
Albert
baaardzo nie dobrze a wlasnie czekalem jak cos wystawi i moze jakies zakupy w przyszlosci
Wybacz, ale co to zmienia ??
Albert wyrobił sobie reputację i klientów. Przy takiej ilości klientów nie potrzebuje juz reklamy w postaci gwiazdek na ebayu i prowizji.
Gdyby sklep Kea-Photo był założony przez Polaków, wówczas ostrzegałbym wszystkich przed mega-szwindlem, ale inne nacje nia maja takiej skłonności do oszukiwania ludzi. :(
Wszystko sprowadza się do zaufania klient-sprzedawca. Pamiętam jak kilka miesięcy temu, w poniedziałek o 7 rano przelewałem mu "w ciemno" (bez ebaya) prawie 2000 USD żeby w środę o 12.00 udebrać w firmie od kuriera nowe "zabawki".
Sceptyków i tak nie przekonam a każdy kto z nim trochę pomailował wie o czym mówię.
Kiedyś napisałem Albertowi : "You are like Carlsberg, probably best seller in the world" i nadal bede to powtarzał. :lol:
P.S. Własne doświadzcenie uczy, ze do momentu jak nie zrobi się u niego zakupów - może ignorować (dostaje pewnie setki maili dziennie o trześci "za ile najtaniej wyślesz mi.... może być bez ubezpieczenia, byle było taniej 5Ł) ale później - miód malina :)
Obys sie nie przejechal kiedys na takim podejsciu. Z mojego doswiadczenia wynika ze "inne nacje" wcale sie nie roznia od Polakow. Wszedzie znajda sie "cwaniacy" ktorzy czychaja tylko by wydymac uczciwych ludzi.
Co do Alberta to facet ma bardzo dobra reputacje i tu zadnego przekretu raczej nie bedzie. Dziwic moze tylko fakt, ze znikneli z ebay'a, a swojego sklepu na internecie jeszcze nie maja. Takie zagranie oznacza przerwe w dzialalnosci. Inni sprzedawcy maja sklepy internetowe i rownoczesnie handluja na ebay'u. Takie podejscie wydaje sie lepsze, poniewaz oprocz nieprzerwalnej dzialalnosci handlowej pozwala rowniez rozreklamowac sklep internetowy.