Rozumiem że tym postprocessingu robisz soft proof i ewentualne zmiany tak żeby dostać wydruk zgodny z oryginałem ?
Dzięki za info, wypróbuję Qimage zaraz...
Wersja do druku
Gamut Epsona 7880 na papierach powlekanych jest na tyle byczy, że w większości przypadków specjalnie nie zawracam sobie tym gitary - chyba że zdjęcie obfituje w wyjątkowo wredne, wściekle wysycone barwy - wtedy ew. kombinuję.
Qimage polecam. Ma on sporą rzeszę fanów, szczególnie wśród użytkowników drukarek wielkoformatowych - bo jest tani, a dobry.
A sprawdzal ktos modul PRINT w LR?
Ponoc Adobe kupil produkt innej (znanej) firmy, zeby umiescic w LR.
Hey własnie jestem za etapie zakupu drukarki do nadruku płyt DVD. Mam pytanie, co obecnie polecacie
Ja wyczytalem ze:
- canon ip4600 - obecnie wycofywana ale jest tania w użytkowaniu (tanie tusze i większe)
- canon ip4700 - niby dobra ale droższa w utrzymaniu.
- canon ip5300 - dobra ale nie mozna jej juz kupuic nowej :(
Czy znacie jakiesz jakis model godny polecenia?
Do drukarek IP4700 i IP4600 pasują takie same tusze , większe były w - już niestety wycofanych - IP5300 i np. w IP4500 ( mam i jestem z niej bardzo zadowolony ).
IP4700 znakomicie nada się do nadruku płyt ...
Szukam wmiare dobrej drukarki termosublimacyjne koszt okolo 400zl - wazny jest tesz koszt wydruku. Moglby ktos cos polecic?
Posiadam od 2 miesięcy Canona ES-30 i powiem Ci, że podstawa to kalibracja monitora i odpowiedni profil icc do drukarki, dopiero wtedy byłem zadowolony z wydruków, co prawda ES-30 kosztuję więcej niż 400 zł, ale spokojnie CP-760 możesz kupić, teraz są w dobrych cenach z racji wejścia na rynek jej młodszych braci. Koszt wydruku zdjęcia 10x15 wynosi ok 1 zł za zdjęcie. Do użytku domowego w sam raz. Pozdrawiam. P.s Jakbyś chciał profil icc do ES-30 lub CP-760 to posiadam. Pozdro
Czy ma ktoś jakieś zdanie na temat PixmaPro900 ? Nie jest pigment, ale wg. Wilhelm Research nie to jakiś specjalny problem jeżeli chodzi o trwałość... Alternatywa to R1900 - jest jeszcze coś z segmentu A3 (i nie kosztującego majątek) wartego uwagi ?
oczywiście - HP Pro B8850