Parking bezpłatny dla klientów serwisu znajduje się na terenie strzeżonym przy wejściu do serwisu. Nie trzeba jeździć po okolicy w celu znalezienia wolnego miejsca.
Wersja do druku
dołączę się do tematu ponieważ warto opisać mój przypadek...
pogiąłem piny w 40D.... nie wiem jak ale może jakoś krzywo weszła karta, no stało się i łezka poleciała..... Wymiana tej części nawet w przypadku gdy sprzęt jest na gwarancji jest odpłatna gdyż jest to uszkodzenie mechaniczne i nie podlega naprawie gwarancyjnej więc z przesyłkami około 360 zł :( Sprzęt wysłałem na ich koszt.... na drugi dzień otrzymałem maila, że dostali i przekazują do naprawy.... po południu otrzymuję maila, że gniazdo zostało wymienione i ze warunkowo na gwarancji i w dodatku przesyłka 0 zł . Sprzęt miałem kolejnego dnia u siebie z niedowierzaniem patrząc na 0 zł i jednodniowy dzień naprawy:) WIELKI PLUS dla serwisu na który wszyscy tak narzekają
http://bocaphoto.com/products/new/canon/canonacc.htm
koszt 10$+ przesyłka 5$ do polski
Będę nie długo zamawiać u nich. Ktoś chetny na jakies party?
Nie myślałem , że kiedykolwiek to napiszę, ale nie wiem czy wymieniono ekipę na żytniej, czy coś im się cudownie odmieniło ale jestem pod wrażeniem działania serwisu C.S.I Foto i Video.
W piątek zauważyłem że coś jest nie tak z moją puszką (50D) nie naświetlała prawidłowo klatek z użyciem lampy błyskowej. Pierwsza klata OK. nastęne naświetlone prawidłowo do wys. ok 1/5 kadru reszta ciemna. na czasach krótszych niż 1/320 w trybie H na lampie był ok , czasy dłuższe niż 1/320 tak jak opisałem.
W piątek telefon na Żytnią z prośbą o poradę co to może być - diagnoza "coś się pewnie rozregulowało"... (puszka na gwarancji)
No dobra,
w poniedziałek (15 marca) wysyłka na Żytnią (z Gdańska)
we wtorek 11.00 - info z Żytniej na maila "sprzęt przyjęty do serwisu, planowany termin naprawy 2 tygodnie)
ten sam wtorek godz. 14.00 - mail: naprawa zakończona , puszka wysłana
środa - dziś godz. 12.00 puszka u mnie z nową migawką, działa idealnie.
SZOOOKKK !
notabene migawka zdechła po pół roku od kupienia z przebiegiem 38 tyśi.
Po tym, co z nimi miałem do czynienia, nie chce mi się aż uwierzyć, ale wygląda na to, że zrobili DOBRZE naprawę zooma 24-70 2.8 L po uderzeniu. Wymienili tulejki mechanizmu zoomowania + jakaś regulacja optyczna. Koszt około 450 zł.
Obiektyw po lekkim uderzeniu miał bardzo słabą ostrość na 70 mm, na innych ogniskowych było już lepiej. Po naprawie wygląda na to, że zrobili dobrze.
Kumpel miał ostatnio problem z 5D - po podłączeniu dowolnego obiektywu EF (bez obiektywu nie było problemu) miał przysłonę 00 i po wciśnięciu spustu Err01. Okazało się na szczęście, że to tylko styki.
Wymiana: 300 zł.
Może idzie ku lepszemu.
Być może pani Magda Lokajczyk która kiedyś to na forum dała znać o sobie i o planach wobec serwisu naprawdę coś robi !
To i ja się dopiszę - ostatnie kontakty z Żytnią - bardzo pozytywne (nie licząc małego zgrzytu jakiś czas temu), ale czytając opinie sprzed roku czy dwóch - mam wrażenie że to jakby o zupełnie innym serwisie było :-)
Mam nadzieję że to raczej długofalowy trend ;-)
580EXII błyska tylko przedbłysk i strasznie piszczy.W srodę email z wyceną i zaznaczeniem że części są w drodze i jak nie dotrą na dniach to może potrwać dwa tygodnie.W poniedziałek wiadomość przesyłka wysłana.
Wysyłka we wtorek nastepny wtorek kurier u mnie z gotową lampą.
Wymiana elektroniki wraz z pojemnikiem na baterie oraz palnika.
Jakby który grzebacz potrzebował sam koszyczek to mam na zbyciu.
785zł z przesyłkami w obie strony.