OK, widze, że mało demokratycznie klamka zapadła jeśli chodzi o wybór tematu. No cóż, trudno się mówi.
Wersja do druku
OK, widze, że mało demokratycznie klamka zapadła jeśli chodzi o wybór tematu. No cóż, trudno się mówi.
No :twisted:, takie byly zalozenia prawie od poczatku turnieju...Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
ale moze wiesz w jakis sposob mozna by bylo wybrac demokratycznie temat tak zeby nikt z wybierajacych sie nie dowiedzial jakie beda tematy :twisted:
No nie ma innej mozliwosci - sorry
nie trzeba tworzyc nowych tabel - wyniki mozesz przechowywac w innej bazie. ale dostep do odczytu chocby do widoku tabeli zawierajacego niezbedne minimum danych bylby potrzebny.Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
Nie wiem, może wsadzam nie potrzebnie przysłowiowy kij w mrowisko, może to tylko mi się tak wydaje ale autor zdjęcia grupy 1 nr 5 popełnił plagiat, proszę porównać z ww. fotkę i okładkę do tego filmu:
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/332314
Może było to nie świadomie ale jak dla mnie to elimnuje zdjęcie z dalszych rozgywkek a szanownemu jury pozostawiam do osądu.
IMHO raczej nie wydaje mi się żeby tak było, jakby tak podchodzić to np. autor maków popełnił plagiat, autor indyka też bo przecież już ktoś pewnie do tej zrobił jakieś zdjęcia maków i indyka ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Flowenol
Pozdr
Artur
eee, ja też tutaj plagiatu nie widzę. Gdyby uznać to za plagiat, byłoby to niezmiernie naciąganeCytat:
odpowiedz od autora zdjeciaCytat:
a od siebie tylko dodam ze wszystko w fotografii juz bylo i do kazdego zdjecia mozna znalesc podobne... ;-)Cytat:
Witam,
Generalnie troche nie wiem co mam zrobic, jesli zaczne odpowiadac na
tego typu zaczepki to ujawnie ze to moja fota,
w sumie mi jest wszystko jedno, troche tylko smutno mi widzac typowa
polska ceche czyli zawisc.
Nie uwazam zeby moja fota byla super pomyslowa ani swietnie wykonana,
ale pomysl jest mojego autorstwa.
Pracuje w Studiu filmowym Odeon w ktorym mamy ten korytaz a na koncu
lustro, od 3 lat przechodze tym korytazem do swojego pokoju,
Jakiekolwiek podobienstwo do okladki filmu ktora pokazal Flowenol
jest calkowicie przypadkowe. Nie widzialem jej wczesniej.
Jesli ktos ma jakies z tym problemy to zapraszam na Ulice Rakowiecka
4, pomysl na zdjecie sam sie nasuwa.
plagiat byl by wtedy jak zdjecie bylo by IDENTYCZNE... a tak nie jest ;-)
bez przesady ono jest bardzo mało podobne do okładki "Nieodwracalne" W battlu jest koryarz a Nieodwracalnych przejscie podziemne. Eee ktos przesadza
raczej napewno...Cytat:
:lol:Cytat:
plagiatem byłby skan okładki z występlowaną pupą Monicci Beluczi :grin:
Hymm... z kolei ja też wiem co mam zrobić z takim postem skoro poszedł oficjalnie na forum. No cóż spróbuję na niego odpowiedzieć. Po tym co przecztałem nie liczę, że Autor zdjęć mnie zrozumie, ale może reszta choć trochę...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Krytykę kilku z Was przyjmuję i się z nią zgadzam, natomiast argumenty, że wszystko już było: NIE!
Tematycznie może tak ale jeśli chodzi o sposób patrzenia, przedstawiania tego tematu to nie mogę się zgodzić. Przykłady: Akt - niby wszystko już było ale proszę mi pokazać drugie takie zdjęcia jak robi Wacław Wantuch, a krajaobrazowe zdjęcia Akustyka... dla mnie nie doścignione.
Tak samo z tym zdjęciem. Opiszę jak ja to widziałem:
1. Film dość słynny, bo swego czasu wzbudził sporo kontrowersji (np. w Cannes wychodzono z niego ze względu na brutalność scen. Po prostu nikt tego nie wytrzymywał) i media o tym sporo mówiły, więc okładka może być (jest) znana,
2. Kolorystyka, obiekty fotografii (kobieta i korytarz {i nie ważne czy korytarz jest z piętra czy z podziemia}, kobieta wręcz w takiej samej spódniczce) bardzo podobnie.
3. Temat może nie ale realizacja bardzo zbieżna.
Nie pisałem tego wcześniej bo w ogóle nie przypuszczałem, że zdjęcie przejdzie. Przeszło. Teraz piszę bo Autor zdjęcia posądził mnie o zawiść. Jestem ciekaw czemu? Bo skoro jestem tak zawistny to dlaczego nie oceniłem innych zdjęć podobnie? I proszę mi tu nie insynuować braku fotograficznego obycia, przynajmniej w tych najbardziej znanych (krytycznych) momentach.
Może jest tak jak Autor pisze, że nie wiedział i chwała mu za to bo zdjęcie dla mnie jest bardzo dobre. Niestety jeżeli wszystko ma przebiegać uczciwie to nie sposób było o tym narzucającym się DLA MNIE podobieństwie nie napisać tym bardziej, że nagrody są znaczące.
W konkursach oficjalnych nie wiem po czyjej stronie była by racja. Dlatego napisałem to co napisałem, mimo, że Autora może to boleć. Realnie - mnie by bolało ale uczciwie pisząc chyba bym się zgodził z zarzutami a nie kogoś obrażał szczególnie kiedy nie znam jego charkteru, światopoglądu i osobowości.