Matryca 30 mega powinna być lepsza od 24 mega pod względem rozdzielczości to chyba jasne? Czym tu się ekscytować? ;-) Podobnie przewidywalny jest wynik porównania w tej kwestii eosa R do a7r3.
Wersja do druku
moja psychika nie ma z tym żadnego kłopotu tak jak nie miała gdy brałęm 6d2 :)
Wyciąganie z cieni 5ev to jakiśabsurd który nie zdaża się na tej planecie. Co innego brak serii :P
Wyciąganie +5EV to jakiś tam sposób sprawdzania DR a nie sposób obróbki fotek.
Pocieszające jest, że poziom szumu R i 5DIV jest zbliżony. Dla oceny skali różnicy w zestawieniu z 6DII i D750:
http://www.photonstophotos.net/Chart...ikon%20D750_14
Wygląda to przyzwoicie :)
Mnie ten filmik jeszcze bardziej przekonał żeby zostać przy 6D MKII :D
Kurła, tylko nie czaję jednego, na cholerę robić bezlusterkowca, który z założenia ma być mniejszy, bardziej poręczny i walić do niego gigantyczne szkła, takie jak pokazał Canon.
Zawsze stałem po stronie Canona ale to co odwalili to trochę kpina.
Fajnie widać na tym przykładzie, jak dobrze działa marketing. Zróbmy coś co po złożeniu będzie ważyło prawie tyle samo co lustra ze szkłem i dalej kapucha będzie się kręciła.
Ja tylko czekam, aż Fuji wypuści pełną klatkę, może tym nieźle namieszać.
Pamiętajcie je cen cały Tony to nie dość że porównuje odszumione pliki to jeszcze ma jakas tendencję do powiekszania zdjęć w różnej skali. Ten większy plik jest 1:1 a mniejszy w adekwatnie większej skali, czyli tak jakby przeskalować np. z 30mpix R do wielkosci A7RIII...ogólnie amatorka.
Ja z kolei zupełnie nie rozumiem dlaczego bezlusterkowiec ma być z "założenia mniejszy" - co za bzdura. Żeby był niewygodny czy jak :roll:? Ja jednego czego się boję to właśnie tego, że jak do Rki podepnę większego ogóra to będzie niezbyt ergonomicznie.... ale mam nadzieję że się mile rozczaruję.