Odp: Bezlusterkowce Nikona
+/- 700 gram Z7 ...
Coraz więcej bezlusterkowca w bezlusterkowcach się znajduje.
Może po wyścigu na megapiksele, na iso, etc. teraz czas na konkurencję "kto zrobi najcięższy aparat bez lustra, który będzie cięższy od porównywalnego modelu z lustrem".
Canon będzie miał szansę wygrać.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Obyśmy się nie zdziwili widząc w ofercie Bożonarodzeniowej biedronki takie a7II za 2999 ... Wszak to innowacyjna sieć dyskontowa, która na sprzedaż muzealnych lustrzanek sobie nie pozwoli, będą podążać za "tryndem"
I obyś miał rację. Ktoś rzucił A7r3 za 5555 w biedrze i piszcie do mnie ja od razu to biorę :D
20 tysi to dobry marketing. Złapią żądnych ml z wysoką marżą a potem się zobaczy.
@miszak Przyjacielu!
Najpierw napisałeś: "Ustawiasz ekspozycję nie patrząc w wizjer ani w lv? No to szacun. Ja na tym etapie jeszcze nie jestem i chyba nie dojdę do tego poziomu :-)"
a teraz piszesz:
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Kiedyś rak robiłem mając jakieś smieny i druhy ale odkąd są inne możliwości wykorzystuję je.
Czyli sam widzisz - bezlusterkowiec doprowadził Cię do cofnięcia w fotograficznym rozwoju! Nie idź tą drogą, bo przy kolejnym zakupie zaczniesz klepać w Auto! :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Złapią żądnych ml z wysoką marżą a potem się zobaczy.
Ale sugerujesz, że forumowy superfan ML będzie zmieniał system znowu? Kto wie, kto wie? Jak DxO da 105 punktów, to może...
ND1000 i brak wizjera górnego? Sorry ale pitolę taka robotę. Fajnie, że fani ML nie potrzebują takich rzeczy w swoich innowacyjnych i ultra postępowych ML...
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
@
miszak Przyjacielu!
Najpierw napisałeś:
"Ustawiasz ekspozycję nie patrząc w wizjer ani w lv? No to szacun. Ja na tym etapie jeszcze nie jestem i chyba nie dojdę do tego poziomu :-)"
a teraz piszesz:
Czyli sam widzisz - bezlusterkowiec doprowadził Cię do cofnięcia w fotograficznym rozwoju! Nie idź tą drogą, bo przy kolejnym zakupie zaczniesz klepać w Auto! :mrgreen:
Ale sugerujesz, że forumowy superfan ML będzie zmieniał system znowu? Kto wie, kto wie? Jak DxO da 105 punktów, to może...
Celnie zacytowałeś :-) Kometowałem Ciebie mając na uwadze, że umiesz to robić stąd szacun.
Ja tak robiłem bo nie było innego wyjścia ale czy ja to umiałem... można byłoby podyskutować ;-) Na szczęście pomagało samodzielne ogarnianie ciemni.
Aha i prawie trafiłeś, że cofnąłem się w rozwoju tylko doprowadziło mnie do tego wieloletnie użytkowanie lustrzanki nie ml :D
A tak przy okazji, to dziś usłyszałem fajną historyjkę ze sklepu niby nie dla idiotów. Przyszedł facet kupić, aparat. Dobry, czyli lustrzankę, wiadomo. Sprzedawca mu w zamian doradza a6300. Bo bez lustra. Tyle, że ten bez lustra droższy niż owa lustrzanka. No to facet pyta, dlaczego droższy jak bez (bez lustra znaczy). Bez czegoś - znaczy gorszy przecież. No to sprzedawca tłumaczy o tej nowej jakości. Nie podziałało. Facet upiera się przy klasyce z lustrem (bo "z", a nie "bez" i jeszcze tańszy), no i wygląda profi. No to sprzedawca, że sony ma cztery K. No to facet pyta ile "K" ma lustrzanka. A sprzedawca, że lustrzanka nie ma wcale żadnego "K". No i podziałało, choć facet nie dopytał co to te "K". Tak właśnie tworzą się światowe rankingi sprzedaży i 99% wyborów konsumenckich.
A cat fan będzie zmieniał to pn niech powie. Ja myślę, że jak się ppjawi wyższa rozdzielczość to zmieni a jeśli tyle co z7 to po co zmieniać system na gorszy? ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
A cat fan będzie zmieniał to pn niech powie. Ja myślę, że jak się ppjawi wyższa rozdzielczość to zmieni a jeśli tyle co z7 to po co zmieniać system na gorszy? ;-)
Nie pij więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Nie pij więcej.
Łatwo Ci mówić. On ma Sony! :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Nie pij więcej.
Inwencja się skończyła na wymyślanie i/lub powtarzanie w kółko tego samego w temacie ml?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Łatwo Ci mówić. On ma Sony! :mrgreen:
Jemu nie jest łatwo. Nie widzisz jak go zazdrość zżera? Już nie wie co ma napisać. Nikt już nie słucha ciągłej niekonstrutywnej krytyki świetnych rozwiązań uznanych przez fotografów na całym świecie a @fret chce koniecznie błyszczeć w temacie :mgreen: