Jest dokładnie tak, jak piszą Koledzy..., nie masz wytrzaskanego spustu. Po prostu tak to wygląda i naucz się z tym żyć :)
Wersja do druku
Jest dokładnie tak, jak piszą Koledzy..., nie masz wytrzaskanego spustu. Po prostu tak to wygląda i naucz się z tym żyć :)
Nie wiem czy już było: http://www.mosaicengineering.com/products/vaf-5d2.html
Filtr na matrycę, które eliminuje niechciane "efekty" podczas filmowania.
Chyba głuchego ... akurat dzwięk 5dmkII jest dla mnie beznadziejny , brzmi jak seria Dxxx:)Cytat:
no i ten dźwięk migawki - zadowoli każdego audiofila
Mam nadzieje że mnie nikt nie zlinczuje ale moim zdaniem dźwięk nikona d3 czy d700 jest ładniejszy niż 5dII. Gdy kupiłem 5dII i podekscytowany zrobiłem jakieś pierwsze zdjęcie bałem się że coś jest nie tak :)
Panie i Panowie, pewnie już w tym wątku padła odpowiedź na moje poniższe pytanie, ale po przeglądnięciu kilku podstron straciłem chęć do dalszego szukania. A więc...
Czy jest jakaś różnica w precyzji działania AF w 5DmkII w stosunku do mkI? Mam wersje pierwszą naczytałem się, że w II jest to samo AF, a jednak ostatnio jeden z fotografów tłukł mi do głowy że w 5DmkII AF działa sprawniej. Jak jest na prawdę? Pytam bo mkI czasem ten element zawodzi.
Wy chyba nie szukacie definicji dla staropolskich: blackout, shutter lag...:roll:
To powód dla którego nie mogłem cieszyć się 7D...po prostu piątka ma mega obrazek, ale można dostać nerwicy jak po przesiadce na kompa sprzed 5 lat...wszystko trwa i trwa...:mrgreen:
Ostatnio w 5D2 dziwnie długo ustawiało mi ostrość na wszystkich pkt aktywnych. Po przetestowaniu każdego z osobna okazało się że 2 skrajne strasznie mulą. Myślałem że już serwis, ale posprzątanie delikatne pod matówką rozwiązało sprawę.
A co do AF ja już mam w d...czy 5d3 będzie z czymś więcej niż centralnym crossem.
Dadzą gibany LCD to walę w manualu bez problemu na wszystkich Lkach.
Nie dadzą to pora na 1D i pracę nad masą 8-)