Obrabiając pierwszego RAW-a doznasz szoku ;)
Wersja do druku
Obrabiając pierwszego RAW-a doznasz szoku ;)
Ja mam wyłączone wyświetlacz tylny, wifi i gps, że by bateria dłużej trzymała . Włączam tylko w tedy kiedy potrzeba :) Gratuluje zakupu ! :)
kurczę coraz mocniej mnie przekonujecie do przesiadki z 5Dmk1 na 6D... mniejszy, lżejszy, więcej Mpx.. szkoda, że nie ma przycisku do WB, ja dość często z niego korzystam, bo często przychodzi mi focić w warunkach zmiennych. Mam nadzieję, że grzebanie w menu 6D aby zmienić WB nie wymaga więcej ruchów niż 3 :P
Bingant masz 5D1 z 8tys klapnięć? :D trzymaj go jeszcze z 10 lat to sprzedasz za grube tysiące ;)
Nie masz się co zastanawiać. Mnie namówili na przesiadkę z 5DII na 6D i nie żałuję. Z WB sobie poradzisz bez problemu - trzeba się przyzwyczaić.
--- Kolejny post ---
To tak nie działa, że licznik przejmie numerację z karty. Może co najwyżej inaczej numerować zdjęcia na karcie.
Dla niezdecydowanych i tych którzy mają problem z wyborem ciekawy link do poczytania :) Jak głupio wydać pieniądze na lustrzankę cyfrową | FotoTok
Wszystko w sumie racja, tyle że można by ją streścić w jednym akapicie albo wypunktować.
Mimo wszystko wolałbym przycisk do WB i info o nim na wyśw. monochr. zamiast przycisków do Wifi, GPS i info o nich na monochromie. Tak samo jak rozmiar pliku i rodzaj fotek.
Chyba jednak wstrzymam się jeszcze w tym roku z wydaniem ponad 5tysi na aparat. Dla mnie kompletnego amatora to całkiem spora sumka. Czasem się zapalę jak dziki, a potem przychodzi ochłonięcie i apel do własnego zdrowego rozsądku i twierdzenia, że dopóki mi staruszek 5D1 nie padnie na amen to nie ma po co dokładać. Chyba że cena zrobi się naprawdę atrakcyjna.. Raczej zdecydowanie bardziej czekam na nowego 28-300 PZD Tamrona, który o kilogram zmniejszyłby mi wagę plecaka na wycieczkach.
No nie wszystko racja. 6d ma filterek low-pass, a 120 milisekund to nie ponad dwa razy więcej niż 290 :P
coś z dzisiaj w połączeniu z Sigmą 35mm
To na Servo czy OneShot?