To już nie myśl tylko sie przesiadaj. Na pewno nie pożałujesz, a i trochę poczytać warto ( chociażby na tym forum )
Wersja do druku
Nie ma porównania - o tym było wiele razy. To tak mniej więcej 2 epoki różnicy w fotografii :)
Hej;) tylko sie ze mnie nie śmiejcie! Ostatnio w 6d zauwazylem dziwny fenomen.Otoż puszka dziala bezbłędnie,jednak kiedyś nastawilem tryb cichy (nb. przypadkowo).I co sie okazalo:na blizsze odleglosci,przy ustawieniu one shot,pomiar punktowy, punktowy centralny AF pojawil sie front fokus.Sprawdzilem z innymi obiektywami - bez zmian. Kiedy skasowalem tryb cichy - wszystko wrocilo do normy.Ufffff!! Na szczescie w studiu i nie tylko nie potrzebuje trybu cichego:lol: Czy ktoś z Kolegow spotkał sie z czymś takim??
pozdrawiam, s.
Jak Waszym zdaniem wypadnie porównanie 6D z 1Ds mkIII(używka)?
6D mniejsze i duzo lzejsze (nawet niz 5D mkII o 1Ds nawet nie wspominajac).
co do obrazka - o ile wiem 1Ds mkIII mial porownywalny z 5D mkII (modulo wyobraznia osob, ktore "racjonalizuja" wydatek na 1-ke :D ). a 6D na pewno znacznie lepszy
akustyk dziękuję za odpowiedź, szala przechyla się w kierunku 6-ki :)
Zdecydowanie obrazek z 6D jest dużo lepszy. Poza tym obsługa body bardziej intuicyjna :)
Porobię jakieś fotki mojej 5-ki i wystawiam korpus z gripem na allegro :) Troszkę mi go szkoda, bo ma niecałe 8tys. przebiegu, ale chyba wiosna mi w głowie i czas na nową zabawkę ;)
Ja jestem w posiadaniu 6D od wczoraj i jak na razie trzeba przyznać jest całkiem inaczej po przejściu z 7D. Jeżeli oczywiście chodzi o sam korpus - testowych zdjęć nie zdążyłem jeszcze porobić bo trzeba ogarnąć instrukcję itp. A że tak zapytam posiadaczy jakie macie funkcje z ważniejszych włączone w menu ?