Encoding Main Concept MPG H.264/AVC przez GPU :
http://www.mainconcept.com/products/...eleration.html
Wersja do druku
Encoding Main Concept MPG H.264/AVC przez GPU :
http://www.mainconcept.com/products/...eleration.html
Dosc ciekawe njusy. Do tego oznaczone CR2. Martwi mnie to nowe szerokie f/4. 17-40 pojdzie na wymiane? Troche bieda. Dodadza ISa i cene jak za nikkora 16-35/4 VR. troche slabo, choc to nie moj rynek.Cytat:
Announcement 1
60D Type of camera, it could be called something else.
The EF-S 60mm Macro will receive IS.
There is a “murmur” that a new 70-300 type of lens could also be announced.
This will be the first announcement.
Announcement 2
The 1Ds Mark IV will be announced
EF 24-70 f/2.8L IS will be announced
A new f/4 wide angle with IS
A new L prime, unknown as to which will get replaced. The 35mm isn’t a guarantee.
A new Flash
New accessories
This will be the 2nd announcement and the big news for Photokina
no i licze ze to jednak o 35L mowa :)
Jaka bieda? bo nie rozumiem :) Chyba dobrze ze prawie pelnoklatkowy 17-40 zostanie wymieniony na cos lepszego bez efektow specjalnych na brzegach klatki.
IS w takim szkielku to wbrew pozorom tez dobra rzecz, czasy naswietlania przy fotografii widokowej (przymkniecie+polar) wcale nie gwarantuje braku poruszenia, nawet w sloneczny dzien.
Tak czy tak... to wydaje mi sie ze gole 17-40 nie zniknie, a raczej bedzie sprzedawane rownolegle dla zwolennikow klimatycznych obrazkow(winietka+stylowy blur) :)
No to jak nie zniknie to OK. Bieda w tym znaczeniu, że jakby zniklo a to 1.5 razy drozsza to zrobi sie bieda...dla portfela nie jednej osoby ;)
ano, tak to sie zgodze.
Swoją drogą. Jeżeli chodzi o puszki to jest to bardzo pradopodobny scenariusz. 7D swoje rynek kupilo, wiec mozna tansze 60D wrzucic. Teraz 1DsIV zarobi swoje, zeby za rok na photokine przygotowac 5Dmk3/3D.
Pewnie tak bedzie, a swoja droga to mam ostatnio stycznosc z 550d i naprawde funkcjonalnie on praktycznie nie ustepuje 5d mk2. Budowa tego body tez jest w sumie ok, jak sobie przypomne 300d ktore mialem kilka lat temu to naprawde olbrzymi postep i w jakosci materialow i w spasowaniu.
Teraz gdy wyjdzie 60d i zostanie "doposażony" o ergonomie serii xxd w nizszej cenie od 7d to bedzie hit.
przedtem była mowa o L stałce która jest niszowa.
14L i 24L są już mkII, 85L też (choć mało ona niszowa - chyba, że ze względu na cenę :-P) 135L jest jednym z najlepszych szkieł C (no chyba, że władują w nią IS ale nie wiem czy to ma sens :?:) właściwie to oprócz niej tylko 35 i 50 nie mają mkII a 50 na pewno jako standard niszowa nie jest - chyba, że będzie 50/1.0 mkII :-P
Ja obstawiam 35LmkII
P.S. ciekawe co to za nowa lampa będzie. 600EX? Czy może 580EXIII z jakimiś ficzerami :?: (ale co jeszcze można do systemowej lampy włożyć :?:)
Cos sie mowilo o 720EX pare razy. Mysle,ze to moze byc to.
50/1.0mkII wątpie, bo 50/1.2 zastąpiło wlasnie 50/1.0 więc raczej do tego nie wrócą...