ja cykam sigmą 10-20 .. do przeżycia
Wersja do druku
ja cykam sigmą 10-20 .. do przeżycia
Żadne zdjęcie w całościówkach jakie oddaję nie jest sztucznie blurowane ani nie ma tak zmasakrowanych kolorów.
Tych stron jest tu zbyt dużo do przeczytania, więc spytam:
Co Panowie myślą o... 7D do ślubnych? (5dmk2 4kzł droższy, 5dmk1 1.5kzł tańszy, ale stara konstrukcja, mam już szkła do kropa...)
A ilu na tym forum miało 7d na robocie? Tak to ja ci mogę polecić ferrari do jazdy miejskiej. Nie jechałem, ale fajnie wygląda.
no właśnie może już ktoś ma i używał do ślubów
dlatego to było pytanie, a nie stwierdzenie :smile:
co do lampy to mi się właśnie przydała, jak chciałem zrobić kilka fotek w takiej jakby altance. W środku ciemno (pochmurny dzień) a na zewnątrz w miarę jasno. Blendą się nie dało doświetlić z zewnątrz bo nie było słońca. A bez pomocy dodatkowego oświetlenie, albo postacie za ciemne, albo tło przepalone.
A ilu z was na plener zabiera statyw? tak szczerze?
Ja zabieram za każdym razem. ale potem zazwyczaj służy tylko jako wyposażenie bagażnika :lol:
Jakoś tak ze statywem czuję się mocno ograniczony. No chyba, że do fotek typu "klony" :D to wtedy jest niezastąpiony.
Blenda jest magicznym wynalazkiem. Jak nie ma słońca to blenda produkuje promienie ;-) Żartuje oczywiście ale czy rozkładałeś kiedyś blendę w domu nie mając za oknem słońca? Mnie tam bez problemu ładnie oświetla ciemne ściany w pokoju :)
Ja, jeśli nie mam żywego statywu pod lampę ;-)
polecam statyw pod blendę - jeśli nie chcecie płacić komuś żeby ją trzymał
:-)
statyw + uchwyt
7d sprawdzi sie pewnie jak 40d , a fakt faktem ze za wczesniej wystawiac mu ocene