Dziękuje za odpowiedź! Ale jeszcze mam pytanie do połączenia 622 z aparatu i samej 650III bo z tym też nie mogę sobie poradzić:(.
Wersja do druku
Dziękuje za odpowiedź! Ale jeszcze mam pytanie do połączenia 622 z aparatu i samej 650III bo z tym też nie mogę sobie poradzić:(.
W czym problem...?
Po prostu nie widzą siebie nie wiem jak je skomunikować;/, doczytałam i prawdopodobnie one ze sobą też nie współpracują....
Wystarczy nasunąć lampę na wyzwalacz, i włączyć wszystkie urządzenia. Sprawdź jeszcze czy kanały są ustawione dobrze.
jeżeli i 622c jest na aparacie i lampa też to działa ale lampa odłączona już bezprzewodowo z 622c się nie łączy;/.
622C Musi być i pod lampą i na aparacie. Inaczej nie zadziała. Potrzebujesz więc dwóch sztuk.
Czy ma ktoś albo zna patent, żeby pod stopkę aparatu był podłączony jednocześnie i wyzwalacz YN622C-TX jak i lampa.
Jakieś złączki, przejściówki ........ cokolwiek ??
A jaka lampa?
Jak ma gniazdko PC, to jakimś kabelkiem pociągnąć z 622. Ale i tak musisz mieć gdzie zamocować tą lampę, chyba że będziesz trzymał w ręce, albo kupisz specjalny uchwyt.
http://jic1.com/wp-content/uploads/2...a78af5e910.jpg
Wtedy dajesz 622 na stopkę, lampę mocujesz na takie ustrojstwo, i wyjściem PC w 622 podłączasz do wejścia PC w lampie (Yongnuo 568EX ma np. jacka jakiegoś zamiast PC). Oczywiście odpada wtedy jakiekolwiek sterowanie tą lampą z menu aparatu. Albo można dokupić 622, i wsadzić pod lampę, wtedy masz ze sterowaniem.
Witam serdecznie,
mam pytanie odnośnie współpracy C6D + YN 6C-TX oraz YN622c+C430EX. Czy ktoś posiada taki zestaw?
Pytam ponieważ po podłączeniu sprzętu lampa nie bardzo reaguje na to co klikam w YNTX, po włączeniu ustawiona na TTL, CH i G sa poprawnie ustawione, spust migawki w aparacie wyzwala lampe. Jednak:
1.nie mogę za pośrednictwem YN przełączyć się w tryb M lampy...a chyba powinno się to udać, jak również nie mogę zmieniać mocy lampy jak już jestem w trybie M, lampa ustawione ma swoje wartości, TX swoje.
2.przy zmianie kompensacji nic na lampie sie nie wyświetla.... w ogóle prócz TTL, i ZOOM nic nie widnieje na panelu lampy.
3.czy lampa powinna być w trybie SLAVE ??? w tym trybie lampa co jakiś czas jeździ palnikiem od 24-50....bez sensu, mam wpiety obiektyw 50 mm.
W trybie salve lampy można ustawić kanał i grupę (w lampie), ale to chyba już jest zbędne w przypadku gdy ma się komplet YN ?
4.W aparacie mam ustawienia lampy: TTL, M, Multi, i GR.
Będę wdzięczny za pomoc w temacie, za hejty z góry dziękuję:)
pozdrawiam
Maciej
Może w YN622c masz włączone (nie wiem jak się to dokładnie nazywa) pierwszeństwo ustawień na lampie. Poszukaj w instrukcji obsługi wyzwalaczy.
Reset ustawień
Przytrzymać jednocześnie CH SET oraz GP SET wskaźnik błyśnie 3 razy, puścić przyciski.