Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Bo mam 5d2 i widzę jeśli zdjęcie jest nietrafione.
Ok. Nie zrozumieliśmy się, ponieważ ja też uważam, ze LCD daje wystarczający podgląd.
Cytat:
Zamieszczone przez
zaix
Ok. Nie zrozumieliśmy się, ponieważ ja też uważam, ze LCD daje wystarczający podgląd.
Ja nabieram pewności dopiero oglądając na monitorze, szczególnie wtedy gdy oświetlenie jest marne i/lub GO jest mała, no ale może po prostu ja mam słabszy wzrok :???:
Obrazek na LCD [jaki by dobry nie był] to dla mnie bardzo ogólna informacja na temat kadru,i faktu zapisania zdjęcia.Ekspozycje oceniam głównie na podstawie histogramów.Łącznie daje to wystarczajacą informację IMHO.
No niestety, ja już widzę, że u mnie na pewno dla 24-70 kalibracja nie przyniosła idealnego rezultaty, jest lepiej ale...
Panowie, nie miałem wiele czasu-natomiast sprawdziłem przed chwilą i w świetle żarowym nie mam takich cyrków jak wcześniej z 35L.
Cytat:
Zamieszczone przez
zaix
Panowie, nie miałem wiele czasu-natomiast sprawdziłem przed chwilą i w świetle żarowym nie mam takich cyrków jak wcześniej z 35L.
Wiec jest juz dobrze czy tylko lepiej?
Cytat:
Zamieszczone przez
zaix
zaix "weź dzień wolny" i sprawdź w końcu - jest dobrze czy dalej kiepsko :?: Czekamy "w napięciu" a Ty "reglamentujesz" info po jednym zdjęciu. :-)
coś zmieniło się na lepsze?
Wszystko dziala dobrze, inaczej by juz dawno pisali o tym.
No to całe szczęście , teraz można śmiało kupować...