albo jest jakas promocja, albo blad w druku, albo zle popatrzyles. jesli dobrze pamietam jest Digital w wersji do HMC (i wtedy jest po prostu Digital) albo do SHMC Pro 1 (i wtedy jest Digital Pro1).
Wersja do druku
W piątek kupiłem w foto-raju Hoya Pro1 Digital 77 mm za trzy stówki, za Hoya Pro1 77mm krzyczeli stówek pięć.
Właśnie chodzi o ten model, który nie przyprawia o palpitację... jak się sprawuje?
Występuje zjawisko zlewania w jedną plamę jasnych, białych obiektów?
Szczerze mówiąc nie wiem, mam go niespełna tydzień i jeszcze nie było jak przetestować niestety :(
To jak coś będzie wiadomo, to daj znak. Pozdrawiam.
a co myslicie o filtrach firmy canon? czy sie nadaja? mam na mysli taki (wiem ze to nie polar ale pytam bardziej pod swoim katem bo polar mnie nie interesuje)
Pozdrawiam
ja kupiłem miesiąc temu filtr polaryzacyjny HOYA PL-CIR [WIDE ANGLE](taki jest opis na filtrze) tak szczerze mówiąc bez zastanowienia, bo jechałem w alpy i kupiłem to po drodze, a teraz szczerze mówiąc zastanawiam sie co to jest warte... ma ktos jakies doswiadczenia z tym sprzętem?
Pobierznie przejrzałem wątek, bo szukam dobrego filtra polaryzacyjnego w cenie ok 200 zł do Tokiny 12-24. Oczywiście na gwint 77mm . Niestety cena dużo powyżej 200 zł nie wchodzi w grę.
Macie coś godnego polecenia ? Czy przy takich ogniskowych powinnien być to filtr w wersji slim ?