Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Uważajcie na aukcje, w których jest napisane "dostawa w ciągu 14 dni".
Gość wystawia na podstawione osoby sprzęt, którego tak naprawdę nie posiada.
Rzekomo go ma sprowadzić.
Ja już czekam miesiąc. Jak odzyskam kasę to opiszę co i jak.
Bądźcie czujni!
Cytat:
Zamieszczone przez
johan
Uważajcie na aukcje, w których jest napisane "dostawa w ciągu 14 dni".
Gość wystawia na podstawione osoby sprzęt, którego tak naprawdę nie posiada.
Rzekomo go ma sprowadzić.
Ja już czekam miesiąc. Jak odzyskam kasę to opiszę co i jak.
Bądźcie czujni!
Podaj link do tych aukcji, lub chociaż nazwę użytkownika.
Nie każda aukcja na której są takie warunki dostawy to 'przekręt'.
Tam gdzie kupowałem, to już konta są zablokowane.
Dzisiaj pojawiły się dwie aukcje i również allegro zablokowało, więc mają na gościa uwagę.
Ja czekam na zwrot kasy do poniedziałku, jak nie to idę na policję.
Jeśli ktoś wystawia "dostawę w ciągu 14 dni" i nie zgadza się na odbiór osobisty, to omijajcie takie aukcje z daleka.
Taka moja rada, a każdy zrobi jak uważa. Niska cena kusi...:)
Cytat:
Zamieszczone przez
johan
Tam gdzie kupowałem, to już konta są zablokowane.
Dzisiaj pojawiły się dwie aukcje i również allegro zablokowało, więc mają na gościa uwagę.
Podaj nazwę użytkownika/użytkowników.
W poprzednim wątku 'podejrzanych aukcji' były informacje o kilku sprzedawcach, którzy działali podobnie.
Informacje o Użytkowniku jennifer123
Informacje o Użytkowniku Falka_d
Informacje o Użytkowniku bardzica
Jeszcze miałem ze trzech ale aukcje pousuwane przez pracownika allegro, a miałem w obserwowanych i mi wcieło. Jak znajdę to wrzucę.
- - - Updated - - -
Jeszcze jeden:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=3226324
I jeszcze:
Informacje o Użytkowniku Humel_x
Zwykle były to obiektywy 17-40, 10-22 i 24-105 oraz puszki 5d i 7d z gripami.
Po postraszeniu policją udało mi się odzyskać połowę kasy, reszta ma być w poniedziałek.
Zobaczymy...
Podczas przeglądania ofert rzuciła mi się w oczy aukcja MATÓWKA Z KLINEM 45 RASTEREM DO CANON 5D MK I (2483685876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Trochę dziwna ortografia, sprzedawca oferuje tę samą matówkę do wielu modeli aparatów. Z drugiej strony ma sporo pozytywów i wystawia dużo sprzętu foto. Co sądzicie?
ostatnio jest wysyp takich ofert
allegro zablokowało chyba już z 7 kont( oprócz tych co wyżej to jeszcze np.fajterek2 czy bobasLW)
trzeba uważać
często te osoby maja po 7-10 zakupów po 4 zeta i mając te pozytywy zaczynają sprzedaż
matijaz dla mnie kolo z tysiącem opinii i przedmiotem wystawionym za 200 zeta nie stanowi zagrożenia
boisz się to nie kupuj
Wszystkie osoby oszukane przez ww użytkowników allegro, czy na podobnych aukcjach "z dostawą w ciągu 14 dni" proszę o kontakt.
Będę to zgłaszał na policji i im więcej poszkodowanych tym szybsza będzie interwencja.
Cytat:
Zamieszczone przez
johan
Wszystkie osoby oszukane przez ww użytkowników allegro, czy na podobnych aukcjach "z dostawą w ciągu 14 dni" proszę o kontakt.
Będę to zgłaszał na policji i im więcej poszkodowanych tym szybsza będzie interwencja.
Jeśli sprzedawcami były różne osoby, to imho różne komisariaty będą się tym zajmować. Co za tym idzie - różne prokuratury itd. Co innego gdyby to był ten sam sprzedawca.