a tak zapomniałem dodać, że mi to też się zdarza.
Wersja do druku
Czy dobrze rozumeim? Jeżeli do aparatu wsadze akumulatorek delty czy inny zamiennik to aparat nie bedzie mi pokazywał niektórych danych?
Majac zamiennik beda problem np przy kreceniu filmow. pojawiac sie beda biale paski od czasu do czasu - bolaca sprawa. po za tym orginal ma wiele wieksza zywotnosc!! mysle ze warto kupic orginalny ktory pozyje 2-3 lata i sie nie zużyje niz kupic podrobe ktora padnie po pol roku (z doswiadczenia wiem).
a jednak jak ktos wywala 10 kół na sprzet to czy nie boi sie wkladac no name'a do takiego sprzetu? Ja osobiscie cholernie sie boje.
hmm Zamiennik gripa juz zamowiony, kupilem bg ALPHA. Planowalem kupic dodatkowo org aku canona, ale jednak zastanawiaja mnie aku phottixa.
Wiec tak: Aku canona zostawiam nieuzywany, grip alpha i biore np. takie dwie sztuki aku titan phottixa:
http://www.allegro.pl/item835871017_...ark_ii_7d.html
Oczywiscie z dokupiona osobna ladowarka to tych zamiennikow. Jak to dziala ogolnie? Bo napisales "jak sie odpowiednio zaladuje aku do gripa to w menu widac pojemnosc" - tzn dokladnie o co chodzi? Czasami lapie, czasami nie?
aj ok nie dopatrzylem, ze to zamianka org i zam.
Ktos przerabia takie dwa aku phottixa z gripem alpha? Bo nie wiem czy brac 2 org, czy pobawic sie 2x aku phott.
a to ciekawe bo u mnie jest odwrotnie. po lewej oryginał, a po prawej phottix
@siudym - jak będziesz miał 2 podróby to nie będziesz widział stanu naładowania, będzie cały czas pusta bateria migać. Albo oryginał + podróba i wtedy aparat pokazuje Ci zbiorczy stan naładowania duetu(jeżeli odpowiednio włożysz akku) albo oba oryginały - wtedy będziesz miał wgląd do każdego akku osobno ale jestem prawie przekonany, że ich stan będzie równy, więc to się może przydać jedynie jak włożysz do puchy 2 w różnym stopniu naładowane akku.
no właśnie -jak działa ten system identyfikacji i podawania ilości zdjęć jak miesza się aku-oczywiście chodzi o oryginały-i jak stosuje się w danej chwili oba