Ogniskowa 30 - 70 ( plus crop x1.5) to zbyt szeroki kąt? No fakt - nie jest to typowa portretówka. Szerokiego (17 - 20 x 1.5) używałem właściwie tylko do tanecznych grupówek.
Wersja do druku
Ogniskowa 30 - 70 ( plus crop x1.5) to zbyt szeroki kąt? No fakt - nie jest to typowa portretówka. Szerokiego (17 - 20 x 1.5) używałem właściwie tylko do tanecznych grupówek.
To ja podsumuję;)
Don Pedro-interesujące zdjęcia,ale Kate rzeczywiście wygląda na nich jak by była koło 40-ki:)
A co do samej piosenkarki to nie słucham jej piosenek,to nie mój gust,ale trzeba przyznać,że na koncercie ładnie wybrnęła z trudnej sytuacji i pokazała,że ma głos.
Muszę Wam się przyznać, że byłem zaskoczony wyglądem Kate w realu. Też przyzwyczaiłem się do medialnej gładkości, a tu zaskoczenie (w pewnym momencie zacząłem się nawet zastanawiać, ile ona faktycznie ma lat). Ale widocznie to taki typ urody - jak to określiła moja żona po spotkaniu, a na after partyKate była prawie bez makijażu.
Wrzucę taką wieczorna zabawę(no nudziło mi się w domu;)).
Raczej nic ciekawego:
- temat banalny
- kompozycja - pytanie co to ma przedstawiać - odp. Samo zdjęcie? To za mało
przydałby się jakiś drugi plan, żeby wyeksponować tę różę
- jakiś rytm?
- kompozycja kontarstów - brak
- klimat - brak
- jak byś to podpisał? brak chyba koncepcji - zdjęcie dla zdjęcia
- no chyba nie uznajesz za sukces fakt, że zarejestrowałeś taki element
- pokaż inne, na to szkoda czasu moim zdaniem
- lub pokaż jakiś detal tej róży - makro
- pokaż różę w jakiejś perspektywie
Pozdrawiam
Hofi
Chciałem pokazać delikatność róży.Nie oczekiwałem ochów i achów nad zwykłą różą,więc nie jestem zdziwiony Twoim komentarzem.Bardzo dziękuję Ci za gruntowną analizę,trzeba będzie popracować jeszcze;)
Dobrych pomysłów, powodzenia :)
Natalia, też z Bydgoszczy, nieźle sobie radzi z tym tematem, więc może link się przyda http://www.pbase.com/nata_w/plantsflowers
To ja może powiem, że jak już takie szablonowe tematy, to przynajmniej znajdź różę, która nie ma zwiędłych/zeschniętych brzegów :P
Szczegóły;) Nie ja wybierałem różę,stała akurat w domu to poszła pod obiektyw;)
No wiem, u mnie też nie ma "zakupów" przed foceniem przyrody, korzystam z "obiektów zastanych" :P. Ale u mnie jest fajniej, bo mam wywalony ogród i podczas wiosny można dużo upolować macrosów.