Tego już się nie dowiemy co kolega rekin mial na mysli - zalozyl o 2 dodatkowe konta za duzo.
Wersja do druku
Tego już się nie dowiemy co kolega rekin mial na mysli - zalozyl o 2 dodatkowe konta za duzo.
Ostatnio miałem pożyczoną 85 1.8 (znajomy używa na 5d2 i 40d i ponoć nie ma problemów), która nie dość że wymagała -5 adjustmenta w 50d (moje 70-200 2.8 trafia w punkt), to jeszcze przy świetle 1/50 1.8 iso800 dość mocno nie trafiała (bardziej w ścianę za modelką, niż w nią samą - a AFa miałem na pewno na modelce). Zraziłem się do tego szkła... A wydawało się być takie fajne :D
najbardziej rozjechany obraz jaki udało mi się uzyskać z 85L :D
i wszystko jasne ;)
z oslona robi podonbne:)
A propos rozważań na 85L, jako że cały czas walczę z pokusą nabycia tego szkła (posiadając 85USM), to moim jedynym marzeniem jest to, abym dzięki niemu (na 5d mkI) mógł otrzymać obraz, który plastyką i głębią ostrości (ogólną "miodnością") był zbliżony do obrazka z hasselblada 503CW + któryś portretowy zeiss do niego. Powiedzcie, że tak jest :) pomijając problemy z AF i pracą pod światło.
pokaze ci obrazek z 5d1 i 85L . nic nie ruszalem. nie wiem czy to dorownuje MF , ale ja jestem zaspokojny:)