micles juz się samo naprawiło, tzn. brat naprawił.. po prostu komp zawirusowany był ;)
BeatX dzięki, tobie tez sporo osób komentuje :D
Wersja do druku
micles juz się samo naprawiło, tzn. brat naprawił.. po prostu komp zawirusowany był ;)
BeatX dzięki, tobie tez sporo osób komentuje :D
100. Sto lat! ( tak nawiązując zarówno do zdjęcia jak i ilości zdjęc w wątku )
Nie widzę co trzyma w ręku, niepotrzebna zapałka(?) na podłodze, kadr w dół, żeby dać odbiciu trochę czerni pod spodem. Reszta fajna, odpowiednia ekspozycja, ogniskowa, GO, modelka. Fajny pomysł.
Gunia;) ja to glupi jestem:P od pol godziny caly Twoj watek przegladam:P
przy 60-tym zdjeciu mialem napisac.. zebys się zajęła fotografią koncertową bo wychodzi Ci bosko.. no i potem 65-69.. od tamtego momentu zaczelas pokazywac ze robisz na prawdę przyjemne portrety:) a sama modelka.. no nie musze mowic, wszyscy się zachwycali:)
fajnie bylo poznac kogos takiego jak Ty:) i od strony fotograficznej i nie:)
aaa...
Sto lat ! :D
koncertówka to jest, to co mnie najbardziej kręci... no, portrety też... ukierunkowuję się własnie w stronę reporterki i portretów, zobacze co będzie dalej...
dziisaj moze poczynię kolejny krok...
Bardzo sympatyczne te 100 lat :D
Przywłaszczam sobie na urodziny!
a przywłaszcz :) i sto l;at! wczoraj jakos nie miałam za dużo czasu na to wszystko...
Zdjęcie popełnione po urodzinach koleżanki, po godzinie snu i półgodzinnej podroży autobusem do domu... Wszystko co zrobiłam, to lekko dodałam kontrastu i przycięłam budynek po prawej....
101. Hetmańska o świcie
Jak na moje to za dużo dołu. Jakby jeszcze jakieś światełko się tam rozmazało na długim czasie to by było super, ale widzę, że fota na krótkim czasie, bo samochodowe światła stoją w miejscu.
Przyciąć z dołu/przymknąć przesłonę i poczekać na tramwaj i jego światła, żeby czymś wypełnić dół.
Szczerze mówiąc nie bardzo mi pasuje 101. Zacznę od tego, że słupy lecą w lewo i warto było to poprawić. Poza tym wydaje mi się, że skoro trakcja znalazła się w kadrze, to można ją było wykorzystać jako "ramkę" zdjęcia - pierwszy słup idealnie się do tego nadaje, wystarczy zdjęcie z góry oraz z lewej troche obciąć. Tylko, że przy takim rozwiązaniu okaże się, że kadr podzieli się 50/50, co też dobre nie jest - jednak inne ustawienie aparatu by pomogło.
Generalnie czego by nie napisać, to spora część zdjęcia tonie w czerni i jakoś do mnie nie przemawia. Cóż, zobaczymy jak inni się wypowiedzą.