ślepota nie boli :mrgreen:
Wersja do druku
Naprawa obiektywu (zacina się) w Canon S3 IS to koszt ok. 370 PLN, wymiana na nowy: 600 PLN.
Naprawa płyty głównej w C40 366zł, czas 5 godzin.
Dzisiaj przyjechał do mnie obiektyw C85/1,8 z naprawy z CSI. Wymieniono w nim cały zespół AF. Obiektyw był dostarczony do serwisu 11.01 po czym zostałem poinformowany, że czas oczekiwania na części to około 10-12 dni roboczych. Dzisiaj otrzymałem szkło, więc zeszło dwa tygodnie.
W momencie wysyłania obiektywu do serwisu, wysyłałem też inną paczkę z zepsutym rozrusznikiem od quada. Na drugi dzień po południu dzwoni do mnie uprzejmy pan z CSI i informuje, że serwis nie jest w stanie naprawić wysłanej części, bo nie naprawiją rozruszników do Qada :)
Pomyłkowo zamieniłem adresy na paczkach, ale Pan z serwisu odłożył mój rozrusznik i czekał tam cierpliwie, aż odzyskam szkło z serwisu quadów i wyślę na Żytnią. Dzisiaj przyjechały razem. Osobiście jestem zadowolony z usługi CSI na Żytniej i informacji jakie otrzymywałem od razu po wysyłce i po naprawie. Koszt takiej wymiany to ten pogrubioną czcionką zogniskowany nowym układem AF:
U mnie wymiana płyty głównej na Żytniej trwała 3 tygodnie :( - bo przez Media Markt była naprawa gwarancyjna
Naprawa niedziałającej przysłony w C85/1,8 USM - 183 zł. W czwartek wysyłałem obiektyw, a w piątek około godz. 14 miałem już wycenę naprawy. W sumie ta naprawa zajęła im jeden dzień i we wtorek obiektyw był u mnie. Była to moja pierwsza naprawa w tym serwisie i z obsługi jestem zadowolony.
Panowie!?
Ile może kosztować czyszczenie wnętrza 400D do którego kiedyś na wietrze naleciało drobnych paprochów, które widzę przez wizjer. Matryca jest czysta, na zdjęciach czysto. Ale troche mnie to denerwuje. Czasami wydaje mi się że z ostrością też nie jest super.
Tak, FF/BF to jest wada więc niby czemu nie mieli by tego robić.Cytat:
Posiadam 85/1.8 na gwarancji jeszcze, i niedawno odkryłem że obiektyw ostrzy o około 5-10mm dalej, test robiłem na FOCUS TEST pod kątem 45. Czy w ramach gwarancji kalibrują obiektyw za darmo, czy się płaci za to:)?
ja tam jestem zadowolony z serwisu na zytniej.
wyslalem im 430ex, ktora upadla mi z 2m na cementowa posadzke, w wyniku czego pekla szybka od wyswietlacza LCD i porysowala sie tylna obudowa.
wymiana tych elementow wraz z robocizna + koszt wysylki (w obie strony) wynioslo mnie nieco ponad 400 pln.
swietny kontakt, szybkie odpisywanie na maile i krotszy niz zadeklarowany czas naprawy - 10 dni bodajze.
innymi slowy polecam :)
Wymiana w Canonie 5D płytki z punktami AF, montaż własnej matówki Ee-D, sprawdzenie licznika - koszt niecałe 100 zł. Mailowo umówiona usługa - dostarczony do serwisu w południe, po 18.00 był gotowy. Szybko , czysto, do tego mały gratis od serwisu.
Oby tak było jak najczęściej. Jedyny problem / oczywiście niezależny od serwisu e-CSI/, to potwornie zasnieżone parkingi w W-wie - znalezienie miejsca było niełatwym zadaniem.