A możesz zdradzić gdzie i ile takie "podciągnięcie" kosztuje..?
O ile się nie mylę w takim jak jeżdżę 406 kombi 2.0 HDI będzie taki sam silnik (co prawda u mnie 90 konna wersja) - straszny muł i przydało by się go "skrakować" ;)
Pozdr
Artur
Wersja do druku
Wymiana chipa w samochodzie z reguly droga nie jest, mysle ze w granicach 2000zl.
Pozwolę sobie wrzucić swoje 0,03 na temat turbo diesli.
Ogólnie: TDI = Turbo Diesel Intercooler, w odróżnieniu od TD = Turbo Diesel.
Różnica polega na schłodzeniu powietrza dolatującego, co umożliwia zwiększenie mocy i zwiększa żywotność turbiny. Z tego, co słyszałem turbo bez intercoolera było bardzo podatne na uszkodzenia; nowa turbina kosztuje ok. 10kPLN.
VW/Audi/Seat/Skoda nie ma common rail, tylko pompowtryskiwacze. W obydwu przypadkach paliwo jest wstrzykiwane bezpośrednio do cylindrów pod jednakowym ciśnieniem. Grupa VW/ Audi po prostu używa swoich rozwiązań i nie "kupiła" rozwiązań Common Rail od (chyba) Boscha.
Scooter, gdzie słyszałeś, że VW odchodzi od pompowtryskiwaczy? Wydaje mi si, że wszystkie aktualne "topowe" diesle grupy VW/Audi: 2,0 TDI 16V i 3,0 TDI V6 są właśnie na pompowtryskiwaczach i są dość udanymi konstrukcjami (u mnie w firmie takie latają i nikt się nie skarży).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przeprogramowanie, w zależności od samochodu, firmy i rabatów :mrgreen: 1800-2500. Skrzynka jest droższa: 2500-3000.
Toyota Corolla wagon(E11) 2.0 D4D(Wersja 90 KM) 2001r.
Passat B2 warriant
toyota avensis d4d 180
Już do zeszłego roku (jakoś wcześniej zapomniałem o zmianie napisać :)) zamiast cienkim rozbijam sie Asterką II 2.0 DTI (100KM).
Może rakietą nie jest (bo do setki ma 11,2s) ale na trasę bardzo przyjemne autko (VI: 60-100: 9,7s i na V 80-120:13s). I to przy spalaniu w okolicach średnim 5,8ON.
czym aktualnie jadę ?
a. autobusem
b. tramwajem
c. CZOSNKIEM