całkiem zmyślne to Twoje cacko, niestety szkła makro nie mam :(
może jakiś tutek wykonania takowego "ringflasha"? :)
Wersja do druku
całkiem zmyślne to Twoje cacko, niestety szkła makro nie mam :(
może jakiś tutek wykonania takowego "ringflasha"? :)
Hej Bangi,
Idea wykonania takiego ringa jest zaczerpnięta z różnych DIY dostępnych na forach, czy na YT. Mój tutek można podejrzeć TUTAJ ale jest dość mało szczegółowy. Jeśli masz pytania to pisz może na priv żeby nie zaśmiecać wątku krakowskiego.
Wybiera się ktos może w tym roku na perseidy?
Akurat w tym roku Perseidy będą "mniej okazałe" bo akurat ich maksimum przypada w okresie pełni. Ale niemniej jednak zachęcam do popatrzenia w niebo w najbliższe noce - jak oczywiście pogoda pozwoli.
Marcin
Księżyc w pełni, mocne zachmurzenie ale jednak udało się złapać coś takiego, 10 minut po północy. Meteor był bardzo mocny, jeszcze kilka sekund po przelocie był wyraźnie widoczny ślad. To zdjęcie to około 20% oryginalnego kadru.
Piękny bolid Pawle
Ale pokaż go może w bardziej szerszym kadrze - wtedy będzie widać jego skalę i jasność - bo tak się trochę "gniecie" w tej ciasnocie
Może być z tym mały problem. Prawa krawędź powyższego zdjęcia to oryginalna krawędź pełnego kadru. Niewiele brakowało a wyleciałby ze zdjęcia.
No to trzeba dorysowac czarne tło :)
Planujecie może coś w najbliższym czasie? :)
W sumie w przypadku nieba i gwiazd mozna po prostu lewa czesc zdjecia przekleic na prawa strone ;D