Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
A może to lock padł a nie pokrętło... Spróbuj może kilka razy go przełączyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
lexer
A może to lock padł a nie pokrętło... Spróbuj może kilka razy go przełączyć.
Wyjąłem baterię, przełączałem.. nic nie działa.. chyba uszkodzone.
We wtorek jadę oddać na gwarancji.
P.S Aparat jest mimo wszystko genialny!!!!!
Ćwiczył ktoś z Was w tym aparacie kartę micro SD + adapter? Jakieś problemy? Może było, ale nie przejrzę szybko 3,5tys postów...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ćwiczył ktoś z Was w tym aparacie kartę micro SD + adapter? Jakieś problemy? Może było, ale nie przejrzę szybko 3,5tys postów...
uzywam takiej kombinacji od swieta w 600D, bo mi sie zdarza zostawic zwykle SD w czytniku, a microSD i przejsciowke mam szczesliwie zawsze ze soba... i dziala.
sprawdzilem tez wlasnie 6D. tez dziala.
Dzięki. To na razie zostane przy microSD. Dziś nabędę ten cud techniki. Sprawdzę czy Wasze zachwyty nie były przesadzone ;)
Stara bateria od 7D (Newell) nie gada z ładowarką od 6D. Nie pomaga chwilowe przerwanie ładowania, żółta dioda cały czas miga bardzo szybko. Ta sama bateria z 6D niby działa poza faktem, że body nie jest w stanie odczytać stanu akumulatora. Rozumiem że jedyne wyjście to nabyć bardziej nowożytny odpowiednik?
Raczej tak. Było już o starszych "niekompatybilnych" bateriach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Stara bateria od 7D (Newell) nie gada z ładowarką od 6D. Nie pomaga chwilowe przerwanie ładowania, żółta dioda cały czas miga bardzo szybko. Ta sama bateria z 6D niby działa poza faktem, że body nie jest w stanie odczytać stanu akumulatora. Rozumiem że jedyne wyjście to nabyć bardziej nowożytny odpowiednik?
Mialem to samo z...oryginalnym. Po prostu nie kontaktuje :-) Umiesc starannie "z klikiem".Napewno zaskoczy. Ktos juz o tym pisal zreszta,wiec to sie zdarza w tej ladowarce. Powodzenia!
albo stara wersja newella i nie da rady się naładować.
Przerabiałem to z phottixem
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jeszcze lepsze wyjście to nabyć skundlona ładowarkę do kundla baterii. Takie urzadzenia sa prawie darmowe. Ja mam uniwersalnego szlachetnego kundla marki Bower, który ładuje wszystko równo, bez względu na gatunek, rasę, czy płeć. Jak typowy kundel.