Lightroom ma coś wbudowane, nie pamietam tylko, czy obsługuje podgląd live. Tethered shooting chyba się to nazywało.
Wersja do druku
LR obsługuje to średnio, bo robi kolejną kopię... trwa to dwa razu dłużej.
Szybciej i wygodniej robi to bridge - wftpairing+eosutility+bridge - to jest moj pakiet z wyboru do sesji studyjnych z PC. Fajna opcja to przerzucanie od razu na nowo zrobione zdjecie w Bridgu. W aparacie trzeba ustawic RAW+S2 i kopiwac za pomoca EOSUtility tylko jpg S2 - wtedy dla motkow FHD jest idealnie i najszybciej. 1-2sek opoznienia.
Czy słyszeliście ale wiecie że jest problem z martwymi pixelami w 6D? Po prostu pytam, nic nie sugeruje
Przy nowych puszkach nie ma problema, wysyłasz na mapowanie matrycy bo jest na gwarancji i z głowy, nie słyszałem by ze starości ich przybywało
Awaria pokrętła w 6d?
Nie zakładam nowego wątku aby nie zaśmiecać forum.
Dziś przestało mi działać w 6d "pokrętło szybkiej kontroli".
Kręci się, ale nie mogę ani zmieniać przesłony ani przeglądać z jego pomocą zdjęć.
Oczywiście lock mam wyłączony.
Czy ktoś wie co może być przyczyna, że to pokrętło przestało reagować?
Sprawdzałem w menu wszystkie funkcja ale nic nie znalazłem.
Zanim jutro zadzwonię do serwisu może ktoś z Was mi pomoże?
POMOCY!!!!
Masz na myśli tylne pokrętło? Znajomemu padło w 60D. Sprawa mechaniczna. W 6D jest chyba takie samo jak w 60D.
Spróbuj zresetować wszystkie ustawienia do fabrycznych, wyjąć akumulator na kilkanaście minut. Jeśli to nie pomoże to serwis, póki jest gwarancja powinni wymienić ;)