Jakie macie pomysły na transport aparatu jadąc rowerem? Chodzi mi o to, żeby był łatwo i szybko dostępny. Najczęściej jak gdzieś jadę ograniczam się do jednego szkła i trochę nie chce mi się otwierać co chwile plecaka żeby wyjąć aparat.
Wersja do druku
Jakie macie pomysły na transport aparatu jadąc rowerem? Chodzi mi o to, żeby był łatwo i szybko dostępny. Najczęściej jak gdzieś jadę ograniczam się do jednego szkła i trochę nie chce mi się otwierać co chwile plecaka żeby wyjąć aparat.
tutaj: http://www.bikeforum.pl/threads/4564-Torba-foto
Pozdrawiam :D
Ja jeżdżąc na rowerze zabieram sprzęt foto w plecaku typu Lowepro SlingShot 200. Jest to nieduży, poręczny plecaczek.I nie trzeba go zdejmować chcąc wyjąc aparat ze środka.
Sam szukam ostatnio czegoś na rower , i chyba znalazłem , będzie to lowepro flipside 400aw , w sam raz dla mnie jeśli chodzi o pakowność , funkcjionalność i wygląd.
Myślę że na wyprawach rowerowyh też jakoś się sprawdzi :)
Z racji planowanej przebudowy zestawu zabawek muszę zmienić też torbę.
Póki co zdecydowałem się na ofertę Crumpler'a, z tym że we wrocławiu chyba nie da się ich nigdzie pomacać i sprawdzić. Nie do końca ufam zdjęciom i niektórym opisom. Potrzebuję zapakować 2 body xxD z gripami i podpiętymi szkłami (nic długiego), 2-3 dodatkowe szkła i 2 lampy. Jakieś sugestie co do modelu torby ?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, rozejrzę się jeszcze za innym rozwiązaniem chociaż pewnie i tak zdecyduje się na jakiś plecak.
Przejechałem na początku czerwca ok. 100km na rowerze z tym plecakiem. Trzeba od razu być świadomym ze ten plecak kupuje się żeby trochę;) sprzętu zabrać. Woziłem 5 DII, 24-105; 100-400, 50/1,4 G9, sherpa 600 i duperele+ kurtka p/deszczowa. Plecak rewelacja!!. dałem radę pomimo "garba" wieku!
ja używam flipside300AW i jest ciut za mała, więc 400 powinna być ok...
wożę 5d2 + 17-40 + 24-70 + 135 + TC 1,4 + 580 EX2 + Trioppo karbonowe