No i zdjęcie iphone4 poszlo za 540zl... Ciekawe jak dalej sie akcja potoczy...
Wersja do druku
No i zdjęcie iphone4 poszlo za 540zl... Ciekawe jak dalej sie akcja potoczy...
Wygrałe ostanio aukcję http://allegro.pl/24-70-f-2-8-usm-ef...407351591.html użytkownika jaworek_5_1 i z całą pewnością mogę powiedzieć że koleś jest lewy a przynajmniej krętacz. Obiektyw wylicytowałem za 1500zł i po moim mailu facet zaczął się wychowywać. Najpierw twierdził że odwołał aukcję (lol a ja ją wygrałem) potem że go nie ma bo jak go dostał to sie okazało że jest zapusty i musiał go odesłać a teraz że to był podrabiany obiektyw a chin i że powinienem się tego domyślać. A w aucji (co bylo podejrzane) nie było za wielu informacji ale byłą ze obiektyw jest oryginalny!
Mam szczerą ochotę zrobić coś żeby dać takiemu nieuczciwemu sprzedawcy jakąś nauczkę, miał ktoś kiedyś podobne akcje? Co mogę z tym zrobić? Do sądu go podać, do jakiegoś rzecznika?
pozdrawiam
Bardzo proszę o przestrzeganie regulaminu forum (w szczególności pkt. 6.).
Pozdrawiam
K.
Obiektyw wystawił w kategorii pozostałe, więc można to dwojako interpretować. Z drugiej strony jest zdjęcie, tytuł i opis. Sprawa raczej do wygrania.
Do sądu, wylicytowałeś oryginalny, sprawny itd obiektyw i koleś MUSI Ci go za daną kwotę sprzedać, proste.
pojechałbym po odbiór :) jest płatność przy odbiorze
a jak chcesz zapłacić wcześniej to płać z kredytowej szybciej dostaniesz zwrot kasy jak sprzedawca się nie wywiąże
http://allegro.pl/sprzet-canon-zestaw-i1427184329.html
nie stracił ktoś ostatnio takiego sprzętu? zestaw wygląda idealnie jak zaj***y.
Nie wiem co w tej aukcji aż takiego podejrzanego. No, może torby bym nie sprzedawał jakbym kupował FF, ale może ma koleś drugą. Z drugiej strony ja też mam nadmiarowe torby/plecaki i w sumie sprzedawałbym komplet, żeby kupujący nie musiał już się o
"opakowanie" martwić...
Dużo, nawet bardzo dużo:
1. Body na zdjęciu ma przypięty 17-85 a w skład zestawu wchodzi 18-55 IS.
2. Na kolejnym zdjęciu przedstawiony jest 18-55 II a nie 18-55 IS
3. Zdjęcia przedstawiające graty są kradzione. Przedstawiają nowy sprzęt i zostały zassane z netu.
4. W aukcji nie ma mowy o takich drobiazgach jak ładowarka, akumulator, pasek, płyta z softem, papiery, pudełko.
5. Enigmatyczny tytuł i opis aukcji (a właściwie jego brak) świadczy o tym że sprzedający nie bardzo wie co sprzedaje i jest na tyle głupi/bezczelny/leniwy że nie chciało mu się nawet przykleić czegokolwiek z netu.
6. Zdanie "Naprawde polecam sprzęt sprzedaje dlatego ze chcem zakupic pełną klatke chodzi o Canon EOS 5D Mark II " pisał analfabeta.