nie na plenerze, miałem na myśli 70-200, monopod mam i czasem używam na sali i w kościele do kilku fotek. NA plenerze chyba bym nogi połamał o niego bo raczej aktywny jestem :)
Wersja do druku
no ja sobie nie wyobrazam uzywania monopoda w koscile , -20 do mobilnosci ;]
tym bardziej jak sie ma dwa body na szyi nie ma bata zeby szybko siegnac po drugie
Ja chyba bym nie ryzykował MF'a na ślub. Chyba że przymkniesz do f/8. Ale wtedy cała "magia" 2.8 idzie w pi.. pierony :P
[QUOTE=tomasek;706953]ale +10 do lansu i +30 do pro-feelingu ;-)
Kurde o tym nie pomyślałem :) to teraz zażądam dwa razy tyle bo mam monopod:) cholerka ależ jestem PRO:D
p.s jak to dobrze, że nie wszyscy i nie wszytko
pzdr
Czy ktos moglby co nieco skrobnac odnosnie porownania 5d mkI z 1ds mkII , czy przesiadka z 5 na 1 miala by sens - tzn zakladam lepszy AF ( sala/plener i bardziej dynamiczne foty ) jako najwiekszy plus zmiany - czy pomimo wiekszej wagi jednak , dupnego wyswietlacza , poprostu warto. Druga pucha nadal bedzie 5d mkI.
Ps. ktos wiec ile obecnie orientacyjnie wymiana migawy w dsII ?
Ja będę miał teraz taki set. Podstawowe 1ds2 i 5d to statyków. Sala weselna to raczej dees, plener spokojnie 5d, podobnie kościół. AF jest nieporównywalny - masz w koncu servo i czułe punkty skrajne. Iso - da się na 1600 spokojnie.
Migawka ok 1200-1300. Do 200k na pierwszej wymienią gratis.
Ma juz 400k wiec niestety ;]
A to nie ma opcji:)Tani chociaż z takim przebiegiem?