Wklej jeszcze tabelkę z kursami $ i EUR i będziesz mógł wyciągnąć poprawne wnioski. Chyba że znasz jakąś fabrykę Canona w Polsce (może w Klewkach ;) ) ?Cytat:
Zamieszczone przez maxpawel
Wersja do druku
Wklej jeszcze tabelkę z kursami $ i EUR i będziesz mógł wyciągnąć poprawne wnioski. Chyba że znasz jakąś fabrykę Canona w Polsce (może w Klewkach ;) ) ?Cytat:
Zamieszczone przez maxpawel
w kwestii kółka w nowym 5d to się zawiodłem trochę - nie wiem jak Wam, ale mnie się to cholerstwo co chwile przekręca, a szczególnie w body które wisi pod ręką... Może to cudo które ma się pokazać na wiosnę będzie pozbawione tego 'dobrodziejstwa' ....
No pewnie, ze cala masa zdjec jest zupelnie nie trafiona.
Tylko nikt sie tymi nietrafionymi nie chwali. Wyrzuca sie i probuje jeszcze raz.
A co moze inaczej jest? Ta cala afera z micro-adjustment to tylko taka szopka? A te historie z wiecznym kalibrowaniem to tylko idioci wypisuja? A przeciez miec FF/BF to fart, czesto po prostu chybia w te i wewte.
A nie chodzi tu tylko o Canona, konkurencja ma tak samo, bo taki jest limit tej technologii.
No dobra, To teraz wychodzi nam coś takiego :
Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku widać w skali 1:1:1 trzy aparaty, nową 5D, 5D i 1D. Jak widać gripa takiego jak w 1D na bank nie będzie.
Ale żeby grip zmieścił się między czerwoną linią (góra wszystkich aparatów) a różową (teoretycznie możliwe zakończenie nowej 5D) to musi wyglądać jak ten wybryk na dole.
- Wydaje mi się, że to byłby klops, bo jeśli ktoś ma większe łapki to jak chwytałby coś takiego ? w 1D wyraźnie uchwyt jest dłuższy z miejscem na "szósty palec". ;)
Cena D700 też jedzie w dół. Niedługo się będzie wstyd z taką małą matryczką pokazać na mieście ;):lol::lol:.
no to zbyt piękne żeby było prawdziwe! szare połówki pójdą do szuflady...
znacznie ułatwiłoby fotografowanie.... kompakciarzom :roll:
matryczka; kolejne trudne słowo po 'rozkminić' :mrgreen:
dobre obserwacje - ze ci sie chciało grzebać...
ale wnioski, jesli nie ma błędów logicznych, wydają sie być dobre
w ogóle na chłopski rozum w nastepcy 5d nie powinno byc zintegrowanego gripa - C. ma to chyba zarezerwowane dla puszek pro?
Czy wam nie szkoda czasu na to? Ten wątek ciągnie się już od półtorej roku, a o nowym 5D jak nie było nic wiadomo tak nadal nikt nic nie wie poza forumowymi jasnowidzami :D
Idźcie porobić zdjęcia lepiej ;]